Bepiločiai automobiliai draudimo įmokas gali sumažinti 80 proc.

Jungtinių Valstijų keliuose atsiradę bepiločiai automobiliai gali gerokai sumažinti avarijų keliuose skaičių ir atitinkamai dėl to atpiginti automobilių draudimą 80 procentų. Tiesa, to reikės palaukti kelis dešimtmečius, rašo laikraštis „The Wall Street Journal“, cituojantis ekspertus.

Jau dabar kai kurie automobiliai daugelį veiksmų atlieka nedalyvaujant vairuotojui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jau dabar kai kurie automobiliai daugelį veiksmų atlieka nedalyvaujant vairuotojui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 17, 2017, 7:23 AM

Praėjusiais metais JAV draudimo įmonės surinko 200 mlrd. JAV dolerių vertės įmokų už automobilių draudimą, o tai sudaro maždaug trečdalį visų įmokų turto draudimo segmente.

KPMG ekspertai prognozuoja, kad automobilių avarijų skaičius JAV iki 2040 metų sumažės 80 proc. Jie taip pat prognozuoja, kad iki 2020 metų šalies keliuose atsiras visiškai automatizuoti automobiliai, o iki 2025 metų jie bus plačiai paplitę.

Savo ruožtu ekspertai iš „Deloitte“ nėra taip optimistiškai nusiteikę. Jie mano, kad bepiločiai automobiliai masiškai paplis iki 2030 metų. Tačiau jie taip pat mano, kad iki 2040 metų bendra automobilių draudimo įmokų suma sumažės nuo dabartinių 200 mlrd. iki 40 mlrd. JAV dolerių.

Verta paminėti, kad jau dabar kai kurie automobiliai daugelį veiksmų atlieka nedalyvaujant vairuotojui. Pavyzdžiui, maždaug 10 proc. JAV keliais važinėjančių automobilių turi automatinio stabdymo nenumatytais atvejais funkciją. Manoma, kad iki 2022 metų ši funkcija bus privaloma visiems naujiems automobiliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.