V. Mazuronis atskleidė, kokį mokestį automobiliams ruošia

Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis tikina, kad „darbiečiams“ sėkmingai pasirodžius Seimo rinkimuose, bus siekiama įvesti ne tik nekilnojamojo turto, bet automobilių mokestį privatiems asmenims.

Sprendimas – apmokestinti naujai įvežamus naudotus automobilius?<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Sprendimas – apmokestinti naujai įvežamus naudotus automobilius?<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

2016-08-30 14:49, atnaujinta 2017-05-14 11:54

„Netvirtintu, kad Darbo partija iš karto po rinkimų priims sprendimą apmokestinti visus automobilius vienu ar kitu tarifu. Manau, kad politinis tikslas – per mokesčius spręsti problemas, susijusias su automobiliais per tam tikrą laiką.

Prisivežėm visą šlamštą, visus senus automobilius. Norim gyventi švarioj ir saugioj Lietuvoj. Įstatymas turi būti taip taikomas – tie žmonės, kurie šiandien turi tuos senus automobilius, tegul juos ir turi.

Tie automobiliai tegul būna neapmokestinti. Bet jeigu žmogus norės keisti automobilį ir norės įsigyti dešimties ar penkiolikos metų senumo automobilį iš Vakarų Europos, per mokesčius turime padaryti taip, kad tas šlamštas nebūtų pas mus gabenamas“, – sakė jis.

Paprašytas patikslinti, ar toks mokestis būtų visuotinis, V. Mazuronis tikino, kad mokestis turėtų būti taikomas visiems, bet tai nereiškia, kad visiems vienodas.

„Įstatymo tikslas – pakeisti, atnaujinti mūsų privačių automobilių parką. Aš manau, kad tų žmonių, kurie iš paskutiniųjų išlaiko tuos savo automobilius nelieskime, neapmokestinkime.

Dar kartą pakartosiu – turime apmokestinti visus naujai perkamus automobilius, jeigu jie perkami seni ir neatitinka tam tikrų reikalavimų. Turint omenyje ir jų utilizavimą, jie mus atneš didelės žalos“ – sakė Darbo partijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.