Kelininkų ryšiai šokiruoja: šeima Utenoje valdė šimtus tūkstančių eurų

Kaip pranešė Susisiekimo ministerija, gavus naujos informacijos, susisiekimo ministro Roko Masiulio iniciatyva bus plečiamas šią savaitę pradėtas VĮ „Utenos regiono keliai“ vidaus auditas.

VĮ „Utenos regiono keliai“ aptiko ne tik stebuklingų kainų už remontą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
VĮ „Utenos regiono keliai“ aptiko ne tik stebuklingų kainų už remontą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-07 15:26, atnaujinta 2017-04-14 00:04

„Tėvas – vadovo pavaduotojas, sūnus – pavaldžios įmonės vadovas, žento iki kovo pabaigos vadovauta įmonė nuolat laimi pirkimus. Tai lietuviška valstybės valdomų įmonių realybė.

Pradėję auditą VĮ „Utenos regiono keliai“ aptikome ne tik stebuklingų kainų už remontą, bet ir tikrą šeimyninį lizdelį. Plečiame auditą ir į Molėtų kelių tarnybą. Čia irgi buvo remontuojamasi energingai – už 360 tūkst. eurų.

Auditoriai patikslino, kad uteniškiai pasigražino už daugiau nei 466 tūkst. eurų. Remontų kainas ir aplinkybes išsiaiškins ekspertai, tada spręsime ir atsakomybės klausimą“, – paviešino R.Masiulis.

„Vieno kvadratinio metro remontas kainavo kiek daugiau nei 1454 eurų. Vilniaus centre ar Senamiestyje?

Neatspėjote. Tokias kainas radome Utenoje. Apie 317 kv. m administracinio pastato vidaus ir išorės remontui per trejus metus išleista daugiau nei 461 000 eurų“, – skaičiavo jis.

Kilus įtarimams dėl galimai netinkamo ir neefektyvaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, vidaus auditas bus atliekamas VĮ „Utenos regiono keliai“ priklausančioje Molėtų kelių tarnyboje.

Per pastaruosius 10 metų šioje tarnyboje Molėtuose 7 kartus remontuoti pastatai ir statiniai, atlikta statybos darbų už 360,4 tūkst. eurų. Vidaus audito metu bus siekiama išsiaiškinti, ar lėšos statybos darbams buvo panaudotos skaidriai ir efektyviai.

VĮ „Utenos regiono keliai“, kuriai priklauso Molėtų kelių tarnyba, vidaus auditas šią savaitę taip pat buvo pradėtas dėl galimai neskaidraus lėšų naudojimo įmonės administracinio pastato remonto darbams. „Utenos regiono keliai“ per pastaruosius metus šiems darbams išleido 466,1 tūkst. Eurų.

Įtarimus dėl galimai netinkamo lėšų naudojimo Molėtų kelių tarnyboje sustiprino ir faktas, kad VĮ „Utenos regiono keliai“ ir Molėtų kelių tarnybos vadovai yra susiję artimais giminystės ryšiais.

Taip pat įtarimų sukėlė VĮ „Utenos regiono keliai“ pirkimai iš UAB „Vasarkelis“ dėl jų vadovų asmeninių ryšių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.