Kur kreiptis, jei kiemas išdraskytas duobių?

Jei duobės jūsų daugiabučio kieme tampa beveik nepervažiuojamomis, o būsto bendrija dėl to nieko nedaro, savivaldybė pagelbėti negalės, pažymi Vilniaus miesto savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas.

Jei kiemas dėl duobių vos pervažiuojamas, jų lyginimu turėtų užsiimti daugiabučio bendrija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jei kiemas dėl duobių vos pervažiuojamas, jų lyginimu turėtų užsiimti daugiabučio bendrija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt ir lrytas.lt inf.

2014-07-30 18:33, atnaujinta 2018-02-11 15:25

„Įspėti ir įpareigoti būsto bendrijų imtis priemonių dėl šalia daugiabučių esančių sklypų – negalime, tuo aktyviau rūpintis turėtų patys gyventojai“, – teigia specialistas.

Pasipiktinusi daugiabučio, kuriame gyvena, kiemu ir automobilių stovėjimo aikštele į naujienų portalo lrt.lt redakciją kreipėsi vilnietė Viltė. Moters teigimu, įvažiavimas į kiemą yra avarinės būklės, dideles duobes vietiniai gyventojai bando „lyginti“ plytomis.

„Daugiabučio, kuriame gyvenu, kiemo duobės tampa panašios į kraterius. Vieną dieną iš jų tikrai ims tekėti lava iš žemės gelmių. Kai daugiau palyja, visas įvažiavimas užsipildo vandeniu, belieka spėlioti, kur toje baloje yra giliausios duobės ir stengtis į jas nepataikyti.

Tai yra automobilio gadinimas. Nenustebčiau, jei vieną dieną aš ar kaimynas toje duobėje ratą paliktume. Kol kas gyventojai duobes „lygina“ į jas prikraudami plytų. Nepanašu, kad būsto ūkį administruojanti bendrija savo iniciatyva kažką darytų. Į ką turėčiau kreiptis dėl tragiškos kiemo būklės? – klausė lrt.lt skaitytoja.

Vilniaus miesto savivaldybės Statinių skyriaus vedėjo A.Visocko teigimu, jei sklypas aplink daugiabutį yra suformuotas ir priskirtas bendrijai, ši turi rūpintis ir jo kiemo būkle, o bendrijoms nepriskirtais kiemais po truputį rūpinasi savivaldybė.

„Bendrijos (jeigu dar nėra suformuotas sklypas) turi kreiptis į savivaldybę tam, kad būtų suformuotas sklypas aplink daugiabutį namą ir priskirtas bendrijai naudotis. Išsprendus sklypo klausimą, jie gali jį tvarkytis ir remontuoti.

Pamažu sklypus tvarko ir miestas savivaldybės biudžeto lėšomis – šiuo metu jau esame sutvarkę 100 privažiavimų prie ugdymo įstaigų per daugiabučių namų kiemus, taip pat ir kiemų.

Darbai buvo vykdomi įvairiais būdais – kai kuriose vietose remontuotos tik atsiradusios duobės, tačiau ypač stipriai susidėvėjusios atkarpos buvo remontuojamos ištisinio asfaltavimo būdu. Darbus ir toliau tęsiame.

Įspėti ir įpareigoti būsto bendrijų imtis priemonių dėl šalia daugiabučių esančių sklypų negalime, tuo aktyviau rūpintis turėtų patys gyventojai“, – sako A.Visockas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.