Unikalus jonaviečio garažas kelia kaimynų pavydą

Daugiabučiuose gyvenantys ir judėjimo negalią turintys žmonės susiduria su bemaž nuolatine problema – kur sausakimšuose kiemuose statyti savo automobilį.

Tokio garažo, pastatyto prie pat daugiabučio, daugiau niekas Jonavoje neturi.<br>A.Odinienės nuotr.
Tokio garažo, pastatyto prie pat daugiabučio, daugiau niekas Jonavoje neturi.<br>A.Odinienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Oct 3, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:10 PM

Prašymų daugiabučio kieme pažymėti vietą neįgaliųjų automobiliui ne kartą yra sulaukusi ir saugaus eismo komisija, ir Jonavos miesto seniūnija.

Dabar tokio garažo įsigyti nebeįmanoma

Jonaviečius stebina prie Lietavos gatvės 41 namo ant pievos pastatytas garažas – dar sovietmečiu gavęs leidimą neįgalus žmogus šiuo metu yra vienintelis Jonavoje, prie daugiabučio pasistatęs garažą.

Jonavos rajono savivaldybės specialistai sako, kad tai – unikalus atvejis, tačiau daugiau panašūs leidimai nėra išduodami.

„Šį garažas čia stovi ir leidimas jam duotas dar „caro laikais“, - sakė miesto seniūnijos specialistai.

Atnaujinant daugiabučius neįgaliųjų automobilių statymo problema sprendžiama kitais būdais –pažymint vietas neįgaliojo automobiliui.

„Tos vietos pažymėtos jau ne prie vieno atnaujinto daugiabučio, taip pat rekonstruotoje gatvėje. Prieš keletą metų nuosavas garažas stovėjo ir prie vieno Klaipėdos gatvės daugiabučio, tačiau vėliau jo neliko“, - sakė miesto seniūnas V.Krugliakovas.

Vietų trūksta

Ar neįgalusis žmogus, ypač turintis judėjimo negalią, turės kur pastatyti automobilį, dažnai priklauso ir nuo kaimynų požiūrio ir geranoriškumo.

„Tačiau tai – problema. Antra vertus, apie ką mes kalbame, kai neįgalus žmogus kartais net prie parduotuvės neturi kur pastatyti automobilio, nes neįgaliems skirtas vietas užima kiti vairuotojai, tad ką jau kalbėti apie daugiabučių kiemus“, - sakė sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Jonavos viltis“ tarybos pirmininkė Olga Traskauskienė.

jonavoszinios.lt

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.