Šiukšliavežiai Vilniuje švyti neįprastais papuošimais

Žali šiukšliavežiai, šviečiantys žaliomis lemputėmis, primena, kad ir vienos purviniausių profesijų atstovams yra šventės. Tokių puošmenų atsirado ant aštuonių bendrovės „Ecoservice“ sunkvežimių.

Vilniuje važinėja aštuoni šviečiantys bendrovės „Ecoservice“ automobiliai.
Vilniuje važinėja aštuoni šviečiantys bendrovės „Ecoservice“ automobiliai.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Jan 5, 2015, 6:57 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:02 PM

„Ecoservice“ savo šiukšliavežius šviečiančiomis lemputėmis puošia trečius metus.

Puošmenos ant sunkvežimių bus iki Trijų karalių. Kai vilniečiai nupuoš namuose egles, atliekų vežėjai nupuoš ir šiukšliavežius.

„Per šventes norime sukurti ypatingą nuotaiką vilniečiams ir įmonės darbuotojams.

Neretai atliekų surinkimas suprantamas kaip purvinas, atgrasus darbas, todėl siekiame tai paneigti ir įrodyti, kad galime būti draugiški, geros nuotaikos ir suteikti džiaugsmo bei šviesos miesto gyventojams.

Argi gali būti piktas ir nemandagus šiukšliavežio vairuotojas važiuodamas tokia puikia mašina? Juk vaikai mojuoja ir džiaugiasi, praeiviai ir namų šeimininkės šypsosi pro virtuvės langą. Smulkmena, bet smagu visiems“, – sakė „Ecoservice“ direktorė Daiva Skrupskelienė.

Atliekų vežėjai mėgsta vilniečiams pasveikinimus užrašyti ant šiukšliavežių. Per šias šventes tai darė ir „VSA Vilnius“. Kaip ir „Ecoservice“, „VSA Vilnius“ taip pat ne kartą linksminosi puošdama šiukšliavežius.

Kai prieš trejus metus Lietuvoje vyko Europos vyrų krepšinio čempionatas, ant sunkvežimių buvo užklijuotos didžiulės nuotraukos, kuriose – sirgalių atributais pasipuošę bendrovės darbuotojai. Veidą pasipuošę Lietuvos vėliavos spalvomis traukia pergalės himnus, skanduoja, šaukia, džiaugiasi.

Taip ant didžiulių sunkvežimių atrodė šiukšlių rinkėjai.

Fotosesijai ryžosi trys šiukšliavežių vairuotojai, vadybininkai su „VSA Vilnius“ vadove priešakyje. Sirgalių būrio viduryje – įmonės skolų išieškotoja. Iš viso ant automobilių puikavosi 15 šiukšlininkų-sirgalių ir jų vaikų atvaizdai.

Už žaidimą dėkojo olandų futbolininkams

„VSA Vilnius“ ne kartą demonstravo ištikimybę sportui. Štai per pasaulio krepšinio čempionatą ant sunkvežimio šonų atsirado sirgalių himno nuotrupa – frazė iš Džordanos Butkutės dainos: „Aukoju tau galbūt daugiau, negu aukoji tu man.“

O 2010-aisiais per pasaulio futbolo čempionatą ant šiukšliavežių buvo pasirodę užrašai „We Do Love You, Oranje!“ („Mes jus mylime, oranžiniai!“) ir padėkos Olandijos rinktinės lyderiams: „Thank You, Robben!“, „Thank You, Van Persie!“

Už gražų žaidimą ant šiukšliavežių dar buvo atsidėkota futbolininkams Wesley Sneijderiui, Dirkui Kuytui ir Giovanni van Bronckhorstui.

Šiukšlininkai neprašovė. Olandijos rinktinė čempionate užėmė antrąją vietą, į priekį praleidusi tik ispanus.

„VSA Vilnius“ ne tik juokavo. Vienus pašiurpino, kitus sugraudino ant sunkvežimio atsiradusios onkologinėmis ligomis sergančių vaikų nuotraukos. Šiukšlių vežėjai tikino turėję kilnų tikslą – taip jie skatinę rinkti 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio nepagydomomis ligomis sergantiems mažiesiems.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu