Vaikinas prisidirbo pasiskolinęs ne tik mašiną, bet ir teises

Sakoma, kad bėdos po vieną nevaikšto, bet kai kurie vairuotojai problemų virtinę sugeba prisišaukti patys.

Draugo pažymėjimu pasinaudoti bandęs vaikinas vairavo mamos automobilį, kuris buvo neapdraustas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Draugo pažymėjimu pasinaudoti bandęs vaikinas vairavo mamos automobilį, kuris buvo neapdraustas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 11:15 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:31 AM

Sekmadienį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai specialų policijos reidą organizavo Kauno apskrityje.

Apie 15 val. 40 min. Kauno rajone, kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai 15 km., pareigūnų dėmesį patraukė automobilis „Volkswagen Golf“, kurio langai buvo neleistinai užtamsinti.

Vairuotojas pateikė vairuotojo pažymėjimą, tačiau nuotrauka jame sukėlė policininkų abejones.

Vairuotojas bandė teisintis, kad nuotraukoje atrodo daug jaunesnis, tikino, kad šis vairuotojo pažymėjimas tikrai priklauso jam, bet paprašytas pateikti kitą tapatybės dokumentą, to nepadarė.

Pradėjus aiškintis aplinkybes, vairuotojas prisipažino, kad policininkams pateikė draugui priklausantį vairuotojo pažymėjimą, o pats neturi vairuotojo pažymėjimo, nes teisės vairuoti nėra įgijęs.

Vairuotojas prisipažino, kad vairuoja savo mamos automobilį ir pateikė savo asmens duomenis - paaiškėjo, kad tai penkeriais metais vyresnis kaunietis, trisdešimtmetis L. P.

Be to, kad teisės neturinčio vyro vairuojamo „Golf“ stiklai buvo neleistinai užtamsinti, automobilis nebuvo apdraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Už trijų Kelių eismo taisyklių punktų reikalavimų nesilaikymą vairuotojui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Vyras pasirašytinai buvo nušalintas nuo tolimesnio transporto priemonės vairavimo, automobilis atiduotas atvykusiai savininkei.

Ši administracinė byla bus nagrinėjama teisme. Vyrui gresia piniginė bauda nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.