Kuo nusižengė šie vairuotojai? Net policininkai nesuprato

Ne šaligatvis, ne veja ir ne vaikų žaidimų aikštelė, tačiau statyti automobilius draudžiama. Kaip apie tai žinoti senamiesčio gyventojams, jei teritorijoje nėra jokio kelio ženklo?

Net policininkai nesuprato, kuo nusižengė šių automobilių vairuotojai.<br>T.Bauro nuotr.
Net policininkai nesuprato, kuo nusižengė šių automobilių vairuotojai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 12, 2015, 7:43 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 12:32 AM

Atsirado nauja automobilių stovėjimo aikštelė – dar visai neseniai džiūgavo Raugyklos, Šv.Stepono ir aplinkinių gatvių gyventojai.

Aikštelė Raugyklos gatvėje atsirado viename kieme nugriovus nebenaudojamą sandėlį. Nors ši vieta labiau primena žvyro krūvą, automobilius čia pradėjo statyti ir vietos gyventojai, ir šalia esančios parduotuvės „Iki“ pirkėjai.

Nemokama aikštele senamiestyje vilniečiai naudojosi ilgiau nei mėnesį, kol ją pastebėjo Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Vos tik pastebėjo, vairuotojus ėmė uoliai bausti.

„Šioje vietoje protokolus galima rašyti kas valandą, nes automobiliai dažnai keičiasi – čia mėgsta sustoti į „Iki“ atvažiavę pirkėjai“, – pasakojo netoliese gyvenantis vilnietis Egidijus, pats jau spėjęs patekti į savivaldybės tvarkdarių akiratį.

Viešosios tvarkos skyriaus surašytą protokolą jis apskundė teismui, o teismas įpareigojo savivaldybę aiškiai pažymėti, kad šiame patvoryje automobilių statyti negalima.

„Iki šiol čia nėra jokių kelio ženklų, draudžiančių statyti automobilius, o vairuotojams atrodo, kad ši atoki vieta tarp namų tam ir skirta“, – kalbėjo Egidijus.

Vilnietis kreipėsi ir į savivaldybę, kad išaiškintų, kam trukdo šioje vietoje stovintys automobiliai.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai sutiko, kad tai nėra nei šaligatvis, nei veja, nei žaidimų aikštelė, tačiau priminė, jog Kelių eismo taisyklėse yra dar vienas punktas, nurodantis, kur draudžiama stovėti: „Ir kitose tam neskirtose vietose.“

Miesto tvarkdariai pasirodė griežtesni nei policijos pareigūnai. Trečiadienį į šį Raugyklos gatvės kiemą atvykę policininkai neįžvelgė, už ką reikėtų bausti dviejų patvoryje stovinčių automobilių vairuotojus. Miesto planuose ši vieta dar nėra pažymėta kaip veja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.