Rumunijos pilietis keliu skriejo net 175 km/h greičiu

Antradienį Mažeikių ir Telšių apskrities keliuose važiuojančių automobilių greitį fiksavę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai demaskavo tris didelio greičio mėgėjus.

Rumunijos piliečio vairuojamas „Opel Vectra“ kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė skriejo net 175 km/h greičiu.<br>Telšių AVPK nuotr.
Rumunijos piliečio vairuojamas „Opel Vectra“ kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė skriejo net 175 km/h greičiu.<br>Telšių AVPK nuotr.
Iš vairuotojo į keleivio sėdynę laikinai teks persėsti ir dar dviejų antradienį Žemaitijos keliuose dideliu greičiu lėkusių „Audi“ automobilių vairuotojams.<br>Telšių AVPK nuotr.
Iš vairuotojo į keleivio sėdynę laikinai teks persėsti ir dar dviejų antradienį Žemaitijos keliuose dideliu greičiu lėkusių „Audi“ automobilių vairuotojams.<br>Telšių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ričardas Vitkus

Oct 21, 2015, 8:36 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:06 PM

Vienas pažeidėjas – Rumunijos pilietis leistiną greitį viršijo vos ne du kartus. Šio smarkuolio vairuojamas „Opel Vectra“ kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė skriejo net 175 km/h greičiu, nors šiame kelio ruože leistinas važiavimo greitis yra 90 km/h.

Už tai, kad leistiną greitį viršijo daugiau nei 50 km/h, „Opel Vectra“ teks gerokai patuštinti piniginę ir kurį laiką pamiršti vairavimo malonumus.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d. numatyta, kad leistiną važiavimo greitį viršijus daugiau kaip 50 km/h, gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių.

Iš vairuotojo į keleivio sėdynę laikinai teks persėsti ne tik jau minėtam Rumunijos piliečiui, bet ir dar dviejų antradienį Žemaitijos keliuose dideliu greičiu lėkusių „Audi“ automobilių vairuotojams.

Vienas jų – 55 metų Kuršėnų miestelio gyventojas – vairuodamas savo „Audi“ markės automobilį kelyje Šiauliai-Palanga leistiną greitį viršijo 68 km/h.

Kitos „Audi“ vairuotojas, 33 metų mažeikiškis, kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė greitį viršijo 56 km/h.

Solidi bauda laukia ir kelio Šiauliai-Palanga važiavo ruože greiti ribojančių ženklų nepaisiusiam 45 metų šiauliečiui. Jo vairuojamas „Ford Galaxy“ kelio ruože, kur greitis buvo apribotas iki 50 km/h, lėkė net 99 km/h greičiu. Tokiu būdu šis vairuotojas leistiną greitį viršijo 49 km/h. Nedaug trūko, kad šis pažeidėjas taip pat laikinai būtų praradęs teisę vairuoti.

Daugiau nei 50 km/h leistino greičio neviršijusiam šiauliečiui teisė vairuoti nebus atimta – jis atsipirks bauda.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 5 d. numatyta, kad leistiną važiavimo greitį nuo 40 iki 50 km/h viršijęs pažeidėjas yra baudžiamas 173-231 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.