Pamatę, kas darosi su naujai sutvarkytu keliu, vairuotojai išsigando

Duobėmis nusėti rajono keliai – opi ir gyventojų kantrybę sekinanti problema.

 Vasarą stipriau sušilus kelias akyse ėmė lydytis.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
 Vasarą stipriau sušilus kelias akyse ėmė lydytis.<br> D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Aug 10, 2018, 9:21 PM

Tačiau atkarpoje nuo Mantvilonių kaimo, esančio ties AB Krekenavos agrofirma, iki Paliepių įsikūrę gyventojai dar pernai labai apsidžiaugė mat į jų kaimą vedantis kelias buvo išasfaltuotas. 

Tiesa, džiaugsmas ilgai netruko, mat šią vasarą stipriau sušilus kelias akyse ėmė lydytis, o žmonės pradėjo abejoti atliktų darbų kokybe.

Lydosi akyse

„Viskas prasidėjo, kai temperatūra perkopė 30 laipsnių padalą. Kelio danga tapo minkšta ir slidi. Derva ėmė kibti prie automobilio ratų. Važiuoti tapo pavojinga. Kaimo žmonės baiminasi, kad kelias ilgai nelaikys. Vieni kalba, kad galbūt kelias buvo nutiestas nekokybiškai ir dabar čia brokas lenda. 

Net nežinome, ką ir galvoti. Faktas, kad kelias atrodo siaubingai, kad juo važiuoti žmonėms baisu. O tai juk visiškai naujas kelias! Kaip taip gali būti?“ – pyko į redakciją kreipusis Vainikų kaimo gyventoja.

„Rinkos aikštė“ dėl neseniai išasfaltuoto valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2009 Mantviloniai–Plaktiniai–Paliepiai kreipėsi į VĮ „Kelių priežiūra“.

„Oro temperatūrai siekiant apie 30 laipsnių, priklausomai nuo kelio statybos būdo, galimas „dangos prakaitavimas“, kuris mažinamas barstant kelią žvyru arba atsijomis. 

Norint detaliau išsiaiškinti kelio būklę ir visą šitą situaciją gyventojams reikėtų kreiptis į kelio darbų rangovą – įmonę „Kauno keliai“, – paaiškino VĮ „Kelių priežiūra“ Komunikacijos vadovė Daiva Stankūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.