Dėl popiežiaus atvykimo – įspėjimas: planuokite savo laiką

Maldininkų prašoma šeštadienį nevykti į Vilniaus oro uostą pasveikinti vizito į Lietuvą atvyksiančio popiežiaus Pranciškaus.

Per popiežiaus vizitą Vilniuje keisis eismo srautai, viešojo transporto trasos, atskirose sostinės dalyse bus ribojamas ar visai draudžiamas eismas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per popiežiaus vizitą Vilniuje keisis eismo srautai, viešojo transporto trasos, atskirose sostinės dalyse bus ribojamas ar visai draudžiamas eismas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-20 09:14, atnaujinta 2018-09-20 10:40

Keliautojai įspėjami atidžiai planuoti keliones, nes pasiekti oro uostą popiežiaus vizito metu gali trukti ilgiau nei įprasta, ketvirtadienį pranešė Lietuvos oro uostai.

Pasak Vilniaus oro uosto vadovo Dainiaus Čiuplio, oro uoste popiežių pasitiks tik oficiali delegacija bei kviestiniai svečiai, atvykstantys pagal iš anksto su aukščiausiomis institucijomis suderintą sąrašą.

Galimybės čia išvysti bei pasveikinti pontifiką maldininkai neturės.

„Be to, tuo metu leisis nemažai kitų lėktuvų, tad papildoma žmonių koncentracija gali apsunkinti grįžtančių bei išvykstančių keleivių judėjimą. Todėl visų maldininkų prašoma susilaikyti nuo vykimo į oro uostą“, – rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.

Keliautojai taip pat įspėjami, kad per popiežiaus vizitą Vilniuje keisis eismo srautai, viešojo transporto trasos, atskirose sostinės dalyse bus ribojamas ar visai draudžiamas eismas, todėl šeštadienį ir sekmadienį kelionė į Vilniaus oro uostą gali trukti ilgiau nei įprasta.

„Visus, kurie šį šeštadienį ar sekmadienį ketina vykti į oro uostą, raginame atidžiai suplanuoti savo kelionę ir išvykti bent pusvalandžiu anksčiau nei įprastai“, – sako D. Čiuplys.

Jo teigimu, per pontifiko vizitą oro uostas veiks kaip ir įprasta.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis.

Didžiausių eismo spūsčių ties Vilniaus oro uostu tikimasi šeštadienį tarp 10 ir 13 val., kuomet oficiali delegacija vyks pasitikti popiežiaus Pranciškaus bei kartu su juo iš oro uosto vyks į prezidentūrą. Pasiruošimas pasitikimui prasidės jau nuo 8 val. Paprasčiausias būdas išvengti spūsčių ir numatytu laiku atvykti į oro uostą – pasinaudoti traukiniu, kuris nuo stoties iki oro uosto atvyksta per 7 minutes (bilieto kaina – 0,70 Eur). Šeštadienį viešasis transportas mieste bus nemokamas – visi kviečiami naudotis juo ir taip mažinti spūstis mieste. Šeštadienį ir sekmadienį keisis į oro uostą vežančio 88 autobuso (dieninio ir naktinio) maršrutų trasos. Su popiežiaus Pranciškaus vizito metu galiosiančiais viešojo transporto grafikais galima susipažinti tinklalapyje stops.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.