Kauno kelių policijos pareigūnas atviras: vienas skaičius šiais metais džiugina

Motociklų gerbėjai pagaliau išgirdo raginimus savo gebėjimus ir dviratės transporto priemonės galimybes bandyti ne gatvėse, o uždarose teritorijose, kur tokie renginiai nekelia pavojaus aplinkiniams.

Motociklininkai tobulino įgūdžius.
Motociklininkai tobulino įgūdžius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-07 17:28

Viena populiariausių tokių vietų – „Nemuno žiedo“ trasa prie Kačerginės (Kauno r.).

„Motociklas – tokia transporto priemonė, kurios vairuotojas privalo ne tik gerai išmanyti Kelių eismo taisykles, bet ir turėti puikius praktinius vairavimo įgūdžius, kad saugiai ir efektyviai valdytų motociklą“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai, susirinkę į motociklų vairuotojams skirtą praktinę pamoką „Nemuno žiedo“ trasoje.

Mokymai buvo skirti ne tik policijos pareigūnams, bet ir visiems gyventojams, norintiems pagerinti motociklo valdymo įgūdžius.

„Nemuno žiede“ susirinkusiems dviračių transporto priemonių vairuotojams teorines žinias apie motociklo valdymą dėstė „Navas Racing Club“ vadovas Linas Navickas, o praktinius mokymus vedė Vidas Stankevičius – Lietuvos plento žiedo čempiono titulą turintis sportininkas.

„Vienas skaičius šiais metais džiugina – per eismo įvykius žuvusių motociklų vairuotojų skiltyje matome nulį“, – kalbėjo Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius. Pernai per 9 mėnesius Kauno apskrityje žuvo 2 motociklininkai.

Eismo įvykių, kuriuose dalyvavo motociklai, šiemet padaugėjo net 56 procentais. Tiek pat išaugo juose nukentėjusių žmonių skaičius.

„Visa tai nesunkiai paaiškinama – šiemet motociklininkų sezonas buvo neįprastai ilgas, vyravo palankūs orai“, – kalbėjo V.Lukošius. Surengta rekordiškai daug motociklininkams skirtų renginių, varžybų. Didėjo ir gatvėse matomų motociklų skaičius.

Pasak kelių policijos vadovo, bendras vaizdas Kaune šiemet paliko gerą įspūdį tiek jam, tiek patruliuojantiems policijos pareigūnams. „Beveik negavome gyventojų skundų dėl naktimis po langais riaumojančių motociklų variklių ar miesto gatvėse vykstančių nelegalių lenktynių“, – džiaugėsi V.Lukošius.

Praktinėje pamokoje „Nemuno žiede“ dalyvavę pareigūnai neslėpė, kad ir jiems svarbu gerinti vairavimo įgūdžius.

„Kelyje visi esame lygūs – ir automobilių vairuotojai, ir pėstieji, ir motociklininkai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių“, – kalbėjo policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.