30 tūkst. vairuotojų iš radarų gavo baudas už „Stop“ ženklą – dėl to kilo įtarimų

Maskvoje (Rusija) įrengti radarai neseniai pradėjo fiksuoti vairuotojus, kurie nereguliuojamose sankryžose nesustoja prie „Stop“ ženklo. Per trumpą laiką už šį pažeidimą buvo išsiųsta daugiau nei 30 tūkst. baudos pranešimų. 

 Vos dvi kameros per trumpą laiką Maskvoje užfiksavo daugiau nei 30 tūkst. „Stop“ ženklo pažeidimų.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
 Vos dvi kameros per trumpą laiką Maskvoje užfiksavo daugiau nei 30 tūkst. „Stop“ ženklo pažeidimų.<br> RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-14 19:22, atnaujinta 2018-11-14 19:55

Lietuvoje tokio tipo radarų kol kas dar nėra, bet pastaruoju metu ir mūsų šalyje pasirodė įvairių vairuotojų kontrolės sistemų, todėl gali būti, kad tai tik laiko klausimas.

Portalui autonews.ru eismo organizavimo centro atstovai patikslino, kad šį nusižengimą, už kurį skiriama 500 rublių (7 eurų) bauda, šiuo metu fiksuoja vos dvi kameros. 

Žada nagrinėti skundus

Viena iš jų įrengta aplinkkelyje ties Nosovikhinskos greitkeliu, o antra prie „Transtelekom“ pastato, kuris įsikūręs adresu Nižniaja Maslovka 9. 

Kelių policijos atstovai pažymėjo, kad vairuotojai baudos pranešimo gali išvengti tik visiškai sustoję priešais minėtose sankryžose įrengtus „Stop“ ženklus.

Tiems, kurie reikiamoje vietoje tik pristabdo, išsiunčiamas automatiškai sugeneruotas laiškas su užfiksuotu pažeidimu. 

Asmenys, kurie nesutinka su pranešime išdėstyta informacija, gali pateikti skundą administracinius nusižengimus nagrinėjančiam Maskvos kelių policijos skyriui arba kreiptis į teismą. 

„Skundus nagrinėjantys pareigūnai įvertins visą gautą informaciją. 

Bus peržiūrimos nuotraukos ir vaizdo įrašai, o taip pat atsižvelgiama į pateiktus papildomus įrodymus. Pagal visa tai bus pateikiamas galutinis sprendimas“, – skelbia policijos atstovai. 

Bandymas sukėlė abejonių

Tačiau miestiečiai linkę abejoti, ar kamerų nustatymai yra teisingi. Lapkričio pradžioje kelių policijos darbą stebinčių asmenų grupės „Mėlynieji kibirėliai“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė įdomi žinutė. 

Jos autorius tikino, kad viena iš kamerų pažeidimą užfiksuoja net ir visiškai sustojus. 

Vyras puikiai žinojo, kad Nižniaja Maslovka gatvėje pastatyta veikianti kamera, kuri neįtikėtinai greitai perduoda duomenis pažeidimų protokolus siunčiančiai sistemai. 

Todėl elgėsi itin atsargiai – taip, lyg laikytų vairavimo egzaminą. 

„Sankryžoje sustojau prie „stop“ linijos ir pastovėjau taip maždaug penkias sekundes, o tuomet pajudėjau į priekį“, – rašė jis. 

Nepaisant to, po savaitės gavo pranešimą apie tai, kad už kelių eismo taisyklių pažeidimą privalės sumokėti baudą. 

Vyrui beliko tik apgailestauti dėl to, kad ištrynė vaizdo įrašą, su kuriuo galėjo įrodyti, jog elgėsi pavyzdingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.