Vokietijoje įkliuvo lietuvis su vogtu automobiliu: įspėja apie naują vagysčių būdą

Netoli Vokietijos sienos su Olandija, Gelderne, buvo pavogtas prabangus „Mercedes-Benz S400D“ automobilis.

Vokietijoje įkliuvo lietuvis su vogtu „Mercedes-Benz“.<br> Imago/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijoje įkliuvo lietuvis su vogtu „Mercedes-Benz“.<br> Imago/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijoje įkliuvo lietuvis su vogtu „Mercedes-Benz“.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijoje įkliuvo lietuvis su vogtu „Mercedes-Benz“.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Tokia vagystė taip pat neseniai buvo įvykdyta Didižiojoje Britanijoje.<br> Swins/Scanpix nuotr.
 Tokia vagystė taip pat neseniai buvo įvykdyta Didižiojoje Britanijoje.<br> Swins/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 6:55 PM, atnaujinta Nov 30, 2018, 7:22 PM

Kaip penktadienį pranešė rp-online.de, vagystę užfiksavo stebėjimo kameros. Jose matyti, kaip du nusikaltėliai prisiartina prie namo, kurio kieme stovi automobilis.

Vienas iš vyrų su nešiojamuoju kompiuteriu prieina prie namo durų, o tuo tarpu kitas – prie automobilio. „Mersedeso“ durelės staiga atsirakina ir abu vyrai nepastebėti išvažiuoja.

Vis tik toli pabėgti jiems nepavyko. Pavogtą automobilį policija rado maždaug už 350 km į pietryčius, A6 autostradoje prie Hokenhaimo. „Mercedes-Benz“ vairavęs 44 metų amžiaus lietuvis mėgino sprukti, bet po gaudynių pareigūnams pavyko jį sulaikyti.

Kokia automobilio būklė ir kada savininkas galės jį atgauti, nepranešama. Vokietijos pareigūnų duomenimis, dėl labai panašios vagystės praėjusią savaitę buvo sulaikytas dar vienas 28 metų amžiaus vyras iš Lietuvos.

Pareigūnai įspėjo, kad berakte užvedimo sistema aprūpinti automobiliai – naujas gardus kąsnelis vagims. Vietoje rakto naudojami pulteliai, kuriuos užtenka turėti su savimi norint atidaryti automobilio dureles ar jį užvesti, siunčia signalą automobiliui, kai šeimininkas prie jo prisiartina.

Bet vagys šią sistemą apgauna pasinaudodami radijo bangų siųstuvais. Ilgapirštis tokį siųstuvą prineša arti raktelio, pavyzdžiui, prie namų durų, o bendrininkas su antru prietaisu stovi prie automobilio ir laukia, kada automobilis sureaguos.

Automobilį užvedus jo sistema daugiau nebando užmegzti ryšio su raktu ir vagims nuvažiavus „nesupranta“, kad rakto viduje nėra.

Taip vagišiai gali važiuoti iki kol nesibaigs degalai.

Panašių vagysčių pastaruoju metu įvyko ne tik Vokietijoje, bet ir kitose Europos šalyse, todėl pasisaugoti verta ir Lietuvos vairuotojams.

Vokiečių pareigūnai pataria saugoti berakčio užvedimo pulteliu metalinėje dėžutėje, nes aliuminio lydinys blokuoja signalą.

Be abejo, įsigijus tokią dėžutę būtina išbandyti, ar ji pakankamai gerai apsaugo raktą. Tačiau neseniai rašėme, kaip vienam vairuotojui pavyko sėkmingai apsaugoti automobilį su paprasčiausia gėrimo skardine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.