Magistralėje „Via Baltica“ atsirado naujas radaras – ką reiškia raudonai degantys skaičiai?

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) įgyvendino anksčiau skelbtus planus fiksuoti, kaip vairuotojai laikosi saugaus atstumo. „Via Baltica“ magistralėje buvo įrengta pirmoji sistema, kuri fiksuos nedrausmingus eismo dalyvius. 

 Saugus atstumo nesilaikantiems vairuotojams kintamos informacijos ženklas degs raudonai.<br> LAKD nuotr.
 Saugus atstumo nesilaikantiems vairuotojams kintamos informacijos ženklas degs raudonai.<br> LAKD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 1:40 PM, atnaujinta Dec 5, 2018, 2:42 PM

LAKD pranešė, kad kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 61,73 kilometre pradėjo veikti pirmoji mūsų šalyje sistema, kuri nustato atstumą tarp dviejų eismo dalyvių ir iš paskos važiuojančiai transporto priemonei parodo šį atstumą iki priešais esančios transporto priemonės.

Ši sistema realiu laiku įvertina duomenis: nustato saugaus atstumo nesilaikymo tarp judančių transporto priemonių faktą ir apie tai informuoja atstumo nesilaikantį eismo dalyvį. 

Taip pat atvaizduoja faktinį atstumą tarp transporto priemonių kintamos informacijos ženkle. 

Laikantis saugaus atstumo tarp transporto priemonių, atstumo reikšmė rodoma žalia spalva, o nesilaikant saugaus atstumo – rodoma raudona spalva ir įjungiami dėmesį atkreipiantys švyturėliai.

LAKD tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjas Saulius Jansonas pažymėjo, kad naujoji sistema kol kas bus taikoma tik kaip edukacinė priemonė. 

„Ji skirta tam, kad vairuotojai pratintųsi prie saugaus atstumu. Juk dauguma žino, kad didėjant greičiui tas atstumas taip pat keičiasi“, – komentavo specialistas. 

Pašnekovas patvirtino, kad baudos saugos atstumo nesilaikantiems vairuotojams nebus skiriamos. Visgi jis neatmetė galimybės, kad ateityje tai gali pasikeisti. 

Šios priemonės tikslas – kelti vairuotojų sąmoningumą laikytis saugaus atstumo tarp transporto priemonių. Sistemos įrengimo kaina – 13461 euras įskaitant mokesčius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.