Kauniečiai supyko: tvarkytoje gatvėje išpjovė asfaltą, bet sugrįžti pamiršo

Kaune remontuojamos gatvės ilgainiui vėl tampa duobėtos. Miesto tvarkdariai neskuba jų taisyti. Dėl to kenčia ir pėstieji, ir vairuotojai, laužomas visuomeninis transportas. Duobes žadama sutvarkyti tik sulaukus pastabų.

Vokiečių ir Kranto 15-osios gatvių sankryžoje jau kurį laiką riogso duobės, kuriose tyvuliuoja vanduo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vokiečių ir Kranto 15-osios gatvių sankryžoje jau kurį laiką riogso duobės, kuriose tyvuliuoja vanduo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 8:45 PM

Žemuosiuose Šančiuose, Vokiečių ir Kranto 15-osios gatvių sankirtoje, jau kuris laikas riogso kelios duobės. Viena jų – gatvės viduryje, kita greta – kelio pakraštyje.

Šioje vietoje gyvenantis kaunietis Jonas Kazakevičius pasakojo, kad Vokiečių gatvė buvo remontuota ir asfaltuota prieš 5 metus.

Jos ir Kranto 15-sios gatvės sankryžoje duobės atsivėrė prieš kelerius metus.

Kaunietis teigė, kad šią vasarą buvo tvarkoma Kranto 15-oji gatvė, bet darbininkai sankryžos su Vokiečių gatve taip ir nesutaisė.

„Šių gatvių sankryžoje atsivėrusias duobes lengvieji automobiliai šiaip ne taip aplenkia. Bet 43-iasis miesto autobusas, kuris važiuoja šioje vietoje, to padaryti negali, įvažiuoja į jas“, – sakė vyras.

Kauniečiui gaila ir viešojo transporto, ir žmonių, kurie eina šaligatviais, nes automobiliai juos aptaško duobėse esančiu vandeniu.

Kranto 15-osios gatvės gyventojas Rimas Martinavičius aiškino, kad duobės iš pradžių buvo nedidelės, bet ilgainiui darėsi vis platesnės ir gilesnės.

„Rodos, vasarą darbininkai buvo atvykę, aplink duobes išpjovė asfaltą ir paliko. Tikėjomės, kad šios vietos netrukus bus užtaisytos, bet, matyt, jas visi pamiršo“, – sakė vyras.

Vietiniai gyventojai teigė, kad prie duobių jau priprato, važiuodami automobiliais jas aplenkia, bet rečiau čia važiuojantys vairuotojai, įlėkę į netikėtas, vandens užtvindytas kliūtis, automobilių ratus gali sugadinti.

Žmonės stebėjosi, kad gana gilios duobės paliktos ir net nepažymėtos.

„Mėnesiui buvau išvykęs, tikėjausi, kad grįžęs gatvę rasiu sutvarkytą, bet atėjo žiema ir niekas nepasikeitė“, – teigė R.Martinavičius.

Kauno savivaldybės atstovų paklausus, kodėl tokios duobės skubiai netvarkomos, miesto ir jai pavaldžios įmonės „Kauno vandenys“ atstovai pradėjo aiškintis, kam priklauso remontuoti gatvę Žemuosiuose Šančiuose.

Įmonės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Dainius Gudavičius sakė, kad Vokiečių ir Kranto 15-osios gatvių sankryžoje bendrovė prieš 5 metus vykdė tinklų rekonstrukcijos darbus. Juos atlikus gatvės danga buvo sutvarkyta.

„Per penkerius metus nusėdus gruntui atsirado duobių. Apžiūrėjus jas nuspręsta dangą suremontuoti artimiausiu metu“, – pažadėjo „Kauno vandenų“ atstovas D.Gudavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.