Pareigūnai nufilmavo, už kokius pavojingus lenkimus, atimama teisė vairuoti

Nors užmiesčio keliuose greičio matuokliai nebeveikia, tačiau policijos pareigūnai nesnaudžia ir aktyviai vykdo prevencines priemones nežymėtais policijos automobiliais.

Už lenkimą vietose, kuriose tai daryti draudžiama, teisė vairuoti atimama laikotarpiui nuo trijų iki šešių mėnesių<br> Ekrano nuotr.
Už lenkimą vietose, kuriose tai daryti draudžiama, teisė vairuoti atimama laikotarpiui nuo trijų iki šešių mėnesių<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-18 13:02, atnaujinta 2019-02-18 15:18

Dažniausi pažeidimai – leistino greičio viršijimas, lenkimas vietose, kur tai draudžiama daryti, naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis, nesustojimai prie „Stop“ linijos.

Pareigūnai įspėja, kad vairuotojai turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių (KET). Priešingu atveju, neturėtų nustebti, netikėtai išvydę prieš save nežymėtą tarnybinį policijos automobilį. 

Marijampolės apskrities policijos pareigūnai įamžino drąsuolius, kuriems už lenkimus pažeidžiant taisykles buvo atimtos teisės. 

Dirba kiekvieną dieną

Pareigūnai pažymėjo, kad šalies keliuose transporto priemonių vairuotojai ne visada sugeba  įvertinti važiavimo sąlygas. Anot jų, neretai pasitaiko pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, nesilaikoma lenkimo taisyklių reikalavimų. 

Taip keliamas realus pavojus bei akivaizdi nepagarba kitiems eismo dalyviams. 

Todėl siekiant užtikrinti tinkamą eismo kontrolę, parengtas planas, skirtas veiksmingam chuliganiško, pavojingo vairavimo, lenkimo draudžiamose vietose taisyklių nesilaikymo atvejams nustatyti ir jiems užkardyti. 

Akcentuojama tai, kad priemonės vykdomos ne mažiau 12 valandų, atsižvelgiant į avaringiausias vietas ir vietas, kuriose labiausiai tikėtini minėti pažeidimai.

Pažeidimus fiksuoja dešimtimis

Vykdant minėtas prevencines priemones, policija naudoja tik neviešąjį ir mišrųjį patruliavimą. 

Vairuotojų kontrolei vykdyti naudojamos visos specialiosios techninės fiksavimo priemonės, taikomi praktikoje žinomi, tačiau vairuotojams netikėti jų pažeidimų nustatymo būdai.

Per dvi vasario mėnesio savaites nustatyti daugiau nei 53 pažeidėjai, kurie šiurkščiai pažeidė KET. 

Iš jų 14 vairuotojų lenkė kitas transporto priemones vietose, kuriose KET draudžia lenkti pažeisdami reikalavimus įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą. 

Toks pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo 170 iki  230 eurų, o neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 300 iki 600 eurų. 

Už minėtą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių. 

Teises atima ne tik už lenkimą

17 vairuotojų nesilaikė draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis be laisvų rankų įrangos. Už šį nusižengimą vairuotojams skiriama bauda nuo 60  iki 90 eurų.

7 vairuotojai, prieš važiuodami per geležinkelio pervažą, nesustojo prieš „Stop“ liniją,  naudojamą su kelio ženklu „Stop“. 

Už šį nusižengimą vairuotojams skiriama bauda nuo vieno 180 iki 280 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Priemonės metu taip pat buvo užfiksuoti 5 vairuotojai, kurie lenkė kitas transporto priemones per siaurą ištisinę horizontaliojo ženklinimo liniją, 6 vairuotojai nesilaikė KET nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos, tai yra nerodė posūkio signalų. Pastariesiems gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. 

Vienas vairuotojas nesilaikė vairuotojų pareigų pėstiesiems, už tai jam gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų ir gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

Kazlų Rūdoje priemonės metu sulaikytas vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.  

Už šį nusižengimą vairuotojui bus skiriama  bauda nuo 300 iki 450 eurų  su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.