Incidentas pasienyje: jei automobilis turės šį trūkumą, į Lietuvą neįvažiuosite

Per Medininkų pasienio punktą į Lietuvą ketinęs įvažiuoti baltarusis buvo priverstas apsisukti ir grįžti atgal į gimtąjį Minską. Verslininkas sako, kad susipainioję Kelių eismo taisyklėse pasieniečiai jo neįleido dėl paprastų žieminių padangų, o pasieniečiai tvirtina, kad šios buvo dygliuotos. 

 Lietuvos pasieniečiai neįleido baltarusio į šalį dėl žieminių padangų, nors šios buvo nedygliuotos. <br> V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Lietuvos pasieniečiai neįleido baltarusio į šalį dėl žieminių padangų, nors šios buvo nedygliuotos. <br> V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2019, 6:36 PM, atnaujinta Apr 21, 2019, 6:52 PM

Susinervinęs dėl tokio lietuvių pareigūnų elgesio svečias tik grįžęs į Minską pastebėjo, kad jo padangos netgi nėra žieminės, o universalios. Tą parodė žymėjimas „M+S“.   

Automobilių detalėmis prekiaujantis baltarusio verslo partneris Saulius portalui lrytas.lt pasakojo, kad visa tai nutiko trečiadienį, balandžio 17 dieną, tarp 18 iki 19 val.

Išsigando, kad gaus baudą

Pašnekovas stebėjosi, kad pasieniečiai nežinojo, jog po balandžio 10 dienos su žieminėmis padangomis draudžiama važinėti tik jei jos yra dygliuotos. 

Vyras sakė, kad tą vakarą dirbęs jaunas pasienietis jo verslo partnerį nukreipė pas pamainos viršininką, tačiau taip pat pareiškė, kad ten nuėjęs baltarusis taip pat gaus baudą. 

Įspėtas apie galimas pasekmes eiti aiškintis jis nedrįso.  

„Pasienietis pasakė, kad išleis per postą, todėl jis ir išvažiavo – grįžo atgal į Minską“, - kalbėjo vilnietis Saulius.

Pasieniečiai pamiršo KET

Savo vardo ir pavardės baltarusis reakcijai atskleisti nenorėjo – baiminosi, kad vėliau važiuojant per tą patį pasienio kontrolės punktą jį atpažins ir kils rimtesnių problemų. 

Vilnietis pats jau kitą dieną paskambino pamainos budėtojai. 

Ji taip pat atrodė įsitikinusi, kad nuo balandžio 11 dienos šalyje draudžiama eksploatuoti transporto priemones su bet kokiomis žieminėmis padangomis.

„Tai man primena sovietinius laikus, kai važiuojant į Rusiją galėdavo prisikabinti prie bet ko. O pats būdavo sėdi, linksi galva ir bijai pasipriešinti“, – stebėjosi Saulius. 

Pasakojimai išsiskyrė

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis patikino, kad minėtu laiku su „Renault“ automobiliu pasienio kontrolės punkte pasirodęs baltarusis važiavo su dygliuotomis padangomis. 

„Tai matė ne tik pasieniečiai, bet ir tikrinę muitininkai. 

Jeigu žmogus tvirtina, kad važiavo su paprastomis žieminėmis padangomis, galima būtų manyti, kad jis sako ne visą tiesą“, – komentavo pašnekovas. 

Anot G. Mišučio, baltarusiui buvo pasakyta, kad su tokia transporto priemone jis nebus įleistas į Lietuvą. 

„Nežinau kodėl žmonės pradeda kaltinti pasieniečius. Jie tik vykdė savo pareigą“, - sakė jis.

Pašnekovo teigimu, tokių atvejų pasienyje su Rusija ir Baltarusija pasitaiko dažnai. 

Vairuotojai bando įvažiuoti su techniškai netvarkingai automobiliais – būna įtrūkę jų stiklai, neveikia posūkiai ir pan. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.