Keistoje situacijoje baudą už greitį gavusiam vairuotojui neliko kitos išeities

Smolensko (Rusija) gyventojas Romanas Lučkinas pateko į kuriozinę situaciją. Vyras iš kelių policijos gavo baudos pranešimą, kuriame buvo rašoma, kad jis viršijo greitį.

 UAZ buvo vežamas ant priekabos, tačiau bauda už greičio viršijimą buvo skirta ne sunkvežimio, o visureigio savininkui.<br>Socialinių tinklų nuotr.
 UAZ buvo vežamas ant priekabos, tačiau bauda už greičio viršijimą buvo skirta ne sunkvežimio, o visureigio savininkui.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2019, 7:47 PM, atnaujinta May 22, 2019, 10:10 AM

Prie pažeidimo protokolo pareigūnų pridėtoje nuotraukoje galima aiškiai matyti – automobilyje tuo metu nieko nebuvo.

Naujienų portalui readovka.ru vairuotojas pasakojo, kad ant priekabos užvarytas visureigis buvo vežamas į Krasnodaro regioną. 

Dėl neįvardintų priežasčių į kadrą pateko ne sunkvežimis, o ant jo užtraukas UAZ. Pareigūnų nesuglumino faktas, kad prie vairo niekas nesėdėjo – bauda buvo skirta automobilio savininkui.

„Nors priekaba į kadrą nepateko, bet juk aiškiai matosi, kad prie vairo niekas nesėdi. Apskritai, man įdomu, ar tas nuotraukas kažkas peržiūri?

Trūksta žodžių. Skirta bauda – 500 rublių (7 eurai), užėjau pas teisininką, kad parašytų apeliaciją, tai prašo 1000 rublių (14 eurų). Išeina, kad pigau sumokėti baudą“, – komentavo R. Lučkinas.

Galiausiai jis taip ir padarė – sumokėjo skirtą baudą.

Rusijoje veikianti automatinė pažeidimų fiksavimo sistema – anaiptol ne tobula. 

Vietos žiniasklaida rašo, kad neretai greičio viršijimai nustatomi techninės pagalbos sunkvežimių vežamiems lengviesiems automobiliams.

Vairuotojai taip pat pranešė apie atvejus, kai radarai užfiksuoja stovinčios transporto priemonės šešėlį arba nustatomas toks greitis, kurio automobilis net negali išvystyti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.