Važiuojantiems į pajūrį – perspėjimas dėl nesibaigiančių spūsčių: yra paprasta išeitis

Balandžio mėnesį prasidėjus pagrindinės šalies magistralės A1 rekonstrukcijai prie Kauno vairuotojai ėmė nerimauti, kas čia vyks vasarą, kai didžiulis automobilių srautas pajudės link pajūrio. 

Į pajūrį A1 magistrale važiuoti planuojantys lietuviai turi būti pasiruošę dar didesnėms spūstims prie Kauno. <br> D. Umbraso, G. Bitvinsko ir Google Maps nuotr.
Į pajūrį A1 magistrale važiuoti planuojantys lietuviai turi būti pasiruošę dar didesnėms spūstims prie Kauno. <br> D. Umbraso, G. Bitvinsko ir Google Maps nuotr.
 Apylanka per Jonavą.<br> Google Maps nuotr.
 Apylanka per Jonavą.<br> Google Maps nuotr.
 Nusukimas į Kauną (Taikos prospektas).<br> Google Maps nuotr.
 Nusukimas į Kauną (Taikos prospektas).<br> Google Maps nuotr.
 Nusukimas į Kauną (Savanorių prospektas).<br> Google Maps nuotr.
 Nusukimas į Kauną (Savanorių prospektas).<br> Google Maps nuotr.
Maršrutas per Panevėžį ir Šiaulius.<br> Google Maps nuotr.
Maršrutas per Panevėžį ir Šiaulius.<br> Google Maps nuotr.
Maršrutas per Prienus ir Panemunę.<br> Google Maps nuotr.
Maršrutas per Prienus ir Panemunę.<br> Google Maps nuotr.
 Apylanka per Prienus.<br> Google Maps nuotr.
 Apylanka per Prienus.<br> Google Maps nuotr.
 Apylanka per Ukmergę ir Kėdainius.<br> Google Maps nuotr.
 Apylanka per Ukmergę ir Kėdainius.<br> Google Maps nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-05-31 13:39, atnaujinta 2019-05-31 17:12

Nuogąstavimai pasitvirtino – dar neprivažiavus prekybos centro „Mega“ prasideda didžiulės spūstys, kurios neišnyksta ir darbo dienomis.

Greičio ribojimai ir važiuojamosios dalies siaurinimas vykstant darbams šiame ruože turi pragaištingas pasekmes. 

Net prieš remontą pagrindinė transporto jungtis prie išsiplėtusio prekybos centro buvo problematiška vieta, o dabar sumažėjus pralaidumui transporto srautas stovi visomis kryptimis. 

Pasiekti pajūrį penktadienio vakarą vairuotojams prireiks daugiau laiko. 

Važiuojant šiokiadienį ir ne piko metu įveikti šią atkarpą pavyks greičiau, tačiau net ir tokiu laiku ne visuomet pasiseks. Prie įprasto kelionės laiko patartina pridėti bent jau pusvalandį. 

Ar reikėtų vengti Kauno?

Kaip paaiškino Lietuvos automobilių kelių direkcija, visiems planuojantiems keliones ir nenorintiems gaišti laiko spūstyse rekomenduojama šiemet rinktis aplinkinius maršrutus.

Iki 2019 m. birželio 1 dienos eismas vyks tomis pačiomis magistralės pusėmis kaip ir dabar, ir bus palikta po 2 eismo juostas kiekviena važiavimo kryptimi.

Nuo birželio mėn 1 d eismas per įrengtas pervažas bus nukreiptas kairiąja magistralės juosta po 2 eismo juostas kiekviena kryptimi.

Važiuojant iš Vilniaus į Klaipėdą bus užtikrinti įvažiavimai į PC „Mega“ ir Šilainius. Prieš objektą iškart už Kleboniškio tilto eismo dalyvių patogumui numatoma atidaryti dešinėje pusėje esantį pasukimą į Lapes ir išvažiavimą iš Lapių Panerių gatve Vilniaus kryptimi. Važiuojant iš Klaipėdos į Vilnių bus uždarytas užvažiavimas į Šilainius, į kuriuos bus galima patekti važiuojant apylanka.

Kelio kapitalinio remonto metu eismo organizavimas keisis ir nuolatos bus taikomi vienokie ar kitokie apribojimai, todėl LAKD prašo visų vairuotojų atidumo bei stebėti kelio ženklus.

Rugpjūčio viduryje numatomas dar vienas eismo pokytis: eismą planuojama nukreipti per jau įrengtas naujas dangas į dešinę pusę. Čia taip pat eismas vyks po 2 eismo juostas abejomis kryptimis.

Pagrindiniai kelio dangų konstrukcijos bei atraminių sienų ir triukšmo užtvaros darbai numatomi birželio-spalio mėnesiais. Po jų numatoma, jog transportas, važiuojantis Vilnius – Klaipėda kryptimi, turės 3 judėjimo juostas.

Nusukimui iš pagrindinio kelio į Vytėnų gyvenvietę ir į PC „Mega“ bus įrengtos papildomai dvi judėjimo juostos. Išvažiavimui iš šios sankryžos į pagrindinį kelią taip pat bus įrengtos papildomai dvi naujos judėjimo juostos ir palikta galimybė tolimesniam transporto judėjimui tiek Klaipėdos (A1 kelias), tiek Marijampolės (A5 kelias), tiek Domeikavos gyvenvietės kryptimis.

Analogiškai transportui, judančiam tiek iš A1 kelio, tiek iš A5 kelio, tiek iš Šilainių mikrorajono Vilniaus kryptimi, numatomos įrengti 3 judėjimo juostos pagrindiniame kelyje ir 2 patekimui į Vytėnų gyvenvietę ir į PC „Mega“. Išvažiavimui iš sankryžos Vilniaus kryptimi taip pat bus įrengiamos papildomos 2 judėjimo juostos, atskirtos saugumo salelėmis.

Rangovas apie eismo organizavimo pakeitimus informaciją nedelsiant perduos į Kelių direkcijos Eismo informacijos centrą, šią aktualią ir nuolat atnaujinamą informaciją vairuotojai galės rasti svetainėje eismoinfo.lt.

Kapitalinio remonto darbai atliekami dienos metu.

Greičiausias – įprastas maršrutas

Kelionė įprastu maršrutu automagistrale Vilnius-Kaunas-Klaipėda mažiausiai problemų suteiks tikriems atostogautojams. 

Rekomenduojame į kelionę leisti šiokiadienį ir tokią valandą, kad pro Kauną važiuotumėte ne piko metu. 

Neviršijant greičio, bet ir nesustodami 331 kilometro atstumą iki Palangos automobiliu teoriškai turėtumėte turėtumėte įveikti maždaug per 3 val. ir 30 min. 

Jei visgi važiuojate tik savaitgaliui, galimi alternatyvūs maršrutai, tačiau nė vienas iš jų nebus itin greitas. 

A1 galima ir nevažiuoti

Šiaurinės šalies dalies gyventojams įprastas maršrutas link pajūrio neįtraukia A1 automagistralės.

Sostinės vairuotojams tai taip nėra pats blogiausias variantas, nes iki Panevėžio eina magistralė, todėl iki pat spalio mėnesio čia leidžiama važiuoti 130 km/val. greičiu. 

Apvažiuojant Panevėžį ir kertant Šiaulius teks sugaišti šiek tiek laiko, tačiau nuo Vilniaus iki Palangos susidarantį 362 kilometrų atstumą vis tiek turėtumėte įveikti per 4 val. 30 min.

Apylanka per Ukmergę

Alternatyvus maršrutas per Ukmergę ir Kėdainius yra ne ką trumpesnis (365 km), tačiau didžioji jo dalis tęsiasi automagistralėmis A1 ir A2, todėl vidutinis greitis bus didesnis.

Neiškilus nenumatytoms aplinkybėms, visą kelią nuo Vilniaus iki Palangos galima įveikti per 4 val. ir 5 min. 

Važiuojantys link pajūrio iš Utenos ar Zarasų taip pat gali Ukmergėje pasukti link Kėdainių ir taip išvengti spūsčių prie Kauno. 

Apylanka per Jonavą

Vilniečiams tai yra bene trumpiausias alternatyvus maršrutas apvažiuojant Kauną. Iš automagistralės reikia išsukti Elektrėnuose, o privažiavus Jonavą pasukti link Vandžiogalos.

Nuo minėtos gyvenvietės jau galia važiuoti tiesiai link magistralės A1. 

Pasirinkus šią apylanką maršrutą sudarys 354 kilometrai, o visą atstumą įveiksite maždaug per 4 val.  

Apylanka per Prienus

Nuo Vilniaus reikia važiuoti link Trakų, o pravažiavus Birštoną ir Prienus sukti link Garliavos. Kauną pasieksite prie Žemės ūkio akademijos, o į A1 automagistralę išvažiuosite jau viršuje prie „Megos“.

Šio maršruto atstumas siekia 367 kilometrus, tačiau dauguma ruožų nuo Trakų link Kauno važiuojant per Prienus buvo neseniai remontuoti, todėl eismo sąlygos čia puikios. 

Tokia kelionės truks maždaug 4 val. 15 min.

Maršrutas neskubantiems

Norintys pasimėgauti kelione pastarąjį maršrutą gali pakeisti už akademijos pasukdami link Vilijampolės mikrorajono ir toliau – tik Raudondvario. 

Toliau iki pat Šilutės galima važiuoti palei Nemuną. Šis maršrutas suteiks nepakartojamus įspūdžius, o ypatingai tiems, kurie juo važiuoja pirmą kartą. 

Visgi reikia turėti omenyje, kad šiuo maršrutu kelionės atstumas iki Palangos – 384 kilometrai, o trukmė – maždaug 5 val. 25 min. 

Nusukimai per Kauną

Važiuojant iš sostinės pajūrį galima pasiekti tik trumpam nuvažiuojant nuo A1 magistralės, tačiau tam reikės užsukt į Kauną. 

Pirmas variantas – užvažiuoti ant viaduko, kuris veda link Petrašiūnų ir laikinąją sostinę kirsti važiuojant Taiko prospektu, Varnių gatve ir Žemaičių plentu.

Taip pat galima nuo magistralės nusukti įvažiuojant į Savanorių prospektą, o vėliau nusukant į tvirtovės plentą. 

Užsukant į Kauną kelionės maršrutas pailgės iki 335-340 kilometrų, tačiau reikia turėti omenyje, kad trukmė labai priklausys nuo to, koks eismas bus mieste. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.