Siunta dėl braižomų automobilių: pareigūnų atsakas neguodžia

Dėl nubraižytų automobilių nirštantys klaipėdiečiai norėtų, kad policijos pareigūnai patruliuotų ir baustų netvarkingai transporto priemones prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse pasistatančius vairuotojus. Tačiau pareigūnai atkerta, kad mieste yra kur kas svarbesnių darbų.

Norėdami sučiupti tuos, kurie užkliudę pabėga iš įvykio vietos, vairuotojai fotografuoja aplinkui stovinčius automobilius.<br> 123rf.com nuotr.
Norėdami sučiupti tuos, kurie užkliudę pabėga iš įvykio vietos, vairuotojai fotografuoja aplinkui stovinčius automobilius.<br> 123rf.com nuotr.
 Siunta dėl braižomų automobilių: pareigūnų atsakas neguodžia.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Siunta dėl braižomų automobilių: pareigūnų atsakas neguodžia.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Gudavičė

2019-06-17 07:12

Į redakciją kreipėsi vienas klaipėdietis. Vyras guodėsi, kad jo automobilis jau keletą kartų nukentėjo prekybos centrų stovėjimo aikštelėse.

Pasak jo, dažnai vairuotojai savo automobilius pastato netvarkingai, todėl šalia taip pastatytų transporto priemonių palikti automobiliai neretai nubraižomi, kai į juos stuktelima durelėmis.

„Kodėl policija nekontroliuoja situacijos? 24 metus važinėjau po Europą, niekada nėra buvę tokio atvejo, kad nubraižytų automobilį, nes ten, matyt, yra kontrolė. O Lietuvoje jau trečią kartą perdažau automobilio dureles. Kiek dar tai tęsis?“ – piktinosi į redakciją atėjęs, bet jo vardo prašęs neviešinti vairuotojas.

Vyras sakė taip įsibaiminęs, kad kone kiekvieną kartą pasistatęs automobilį nusifotografuoja šalia stovinčiuosius, kad žinotų jų numerius, jei reikės ieškoti kaltininko.

Dar dažniau pats net neina į prekybos centrą. Kol žmona renka prekes, jis sėdi automobilyje ir stebi situaciją.

„Nes kitaip nepagaučiau kaltininko. Važiuoja ir nuvažiuoja. Štai vakar atvykome į prekybos centrą, jau mačiau, kad šalia stovintis automobilis yra užvažiavęs ant linijos, tad dėl šventos ramybės likau sėdėti automobilyje. Taip ir buvo. Kai grįžo to automobilio keleiviai, lipdami taip trinktelėjo durelėmis į mano mašiną, kad liko žymė. Sako: „Nieko baisaus, perdažys.“ Kaip tai nieko baisaus? Juk reikės visas dureles perdažyti. Krenta automobilio vertė„, – piktinosi klaipėdietis.

Vyras guodėsi bent tuo, kad šį sykį jam pavyko sučiupti kaltininką. Buvo užpildyti reikiami dokumentai, tad durelės bus perdažytos ne jo sąskaita. Tačiau vyrui vis tiek neramu.

„Kodėl policija negali tikrinti ir skirti baudas tiems, kurie netvarkingai stato automobilius prie prekybos centrų? Pereitų per automobilių stovėjimo aikšteles, nubaustų kelias dešimtis, kitą kartą vairuotojai pagalvotų kaip statyti“, – vienintelę išeitį mato klaipėdietis.

Pasak Kelių policijos tarnybos pareigūno Aurelijaus Jankausko, pareigūnai prioritetą teikia pavojingų Kelių eismo taisyklių pažeidimo kontrolei, tad aikštelėse pastatytų automobilių netikrina.

„Policijos pareigūnai neatlieka policinių priemonių prekybos centrų aikštelėse dėl netinkamo transporto priemonių statymo, kadangi eismo saugumui užtikrinti mieste yra keliami kiti prioritetai kontroliuojant pavojingesnius KET pažeidimus, kurie kelią pavojų eismo saugumui“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.