„Regitra“ primena, ką reikia atlikti norint įregistruoti iš užsienio įvežtą automobilį

Į Lietuvą iš užsienio įvežamų ir čia registruojamų transporto priemonių daugėja. Šiemet, per 5 mėnesius vien lengvųjų automobilių pirmą kartą užregistruota daugiau nei 93 tūkst.

Lietuvoje pirmą kartą registruojant automobilį jį turi apžiūrėti „Regitros“ specialistai.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Lietuvoje pirmą kartą registruojant automobilį jį turi apžiūrėti „Regitros“ specialistai.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 11:35 AM, atnaujinta Jun 18, 2019, 11:41 AM

Regitra“ primena, kad įsigiję automobilį iš užsienio šalies jį savo vardu galėsite įregistruoti tik atvykę į padalinį, o kad nereikėtų laukti eilėje, rekomenduojama registruotis iš anksto. 

Įveža vis daugiau

Remiantis kelių transporto priemonių registro duomenimis, per pirmuosius 5 šių metų mėnesius pirmą kartą „Regitroje“ buvo įregistruota beveik 18,9 tūkst. naujų lengvųjų automobilių, o naudotų – apie 74,4 tūkst. 

Palyginus su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, šis skaičius išaugo apie 17 proc. 

„Pastebime tendenciją, jog iš užsienio atkeliavusių automobilių įregistruojama vis daugiau. Todėl norime priminti jų savininkams, kad juos savo vardu galima įregistruoti tik atvykus į „Regitros“ padalinį. 

Čia duomenų bazėse patikrinsime informaciją apie transporto priemonę, taip pat atliksime autentiškumo patikrinimą. 

Kitaip tariant, specialistai automobilį apžiūrės fiziškai bei užfiksuos jį nuotraukose, kadangi jis dar niekada nebuvo registruotas Lietuvoje. 

Registracijos procedūra nėra ilga, tačiau taupantiems savo laiką tikrai patariame planuoti savo apsilankymą ir registruotis iš anksto, nes tokiu būdu nereikės laukti gyvoje eilėje“, – sako „Regitros“ veiklos departamento direktorius Darius Jurgutis. 

Registruotis apsilankyti „Regitros“ padalinyje galima įmonės interneto svetainėje.

Jei automobilis jau buvo registruotas Lietuvoje, vykti tokiu atveju į „Regitros“ padalinį nereikia, nes jį savo vardu galima užregistruoti tiesiog internetu.

Ko reikia įregistruojant?

Nusipirkus automobilį iš užsienio ir norint jį įregistruoti į „Regitrą“ automobilį kartu su kilmės dokumentu reikės pateikti transporto priemonės tapatumui nustatyti. 

Tuo atveju, kai automobilis perkamas ne iš Europos ekonominei erdvei (EEE) priklausančios valstybės, papildomai reikės ir ekspertų išvados (techninės ekspertizės įmonės) bei muitinės procedūrų atlikimą patvirtinančio dokumento. 

Be šių dokumentų bus paprašyta pateikti asmens tapatybės arba atstovavimą patvirtinantį dokumentą, automobilio pirkimo–pardavimo sutartį ar kitą įsigijimą patvirtinantį dokumentą. 

Kad su tokia transporto priemone būtų galima dalyvauti viešajame eisme, reikės pasirūpinti ir transporto priemonės valdytojo civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu bei technine apžiūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.