Vilniuje ruošiamasi neeiliniam miesto atsparumo testui – bus eismo ribojimų

Liepos 14 dieną Vilniaus laukia tikras veiksmo sekmadienis – sostinės savivaldybė pirmoji šalyje surengs hibridinį miesto atsparumo testą „Gedimino legionas“.

 Planuojama, kad eismas bus ribojamas Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Pakalnės ir A. Goštauto gatvių ir prieigose.<br> A. Vaitkevičiaus ir Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
 Planuojama, kad eismas bus ribojamas Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Pakalnės ir A. Goštauto gatvių ir prieigose.<br> A. Vaitkevičiaus ir Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 11:13 AM

Savivaldybės specialistų parengtas scenarijus bus realiai įgyvendinamas pačiame miesto centre, Geležinio Vilko gatvės tunelyje ir jo prieigose liepos 14 dieną nuo 7 iki 10 val. ryto. 

Tai bus pirmasis tokio masto testas ne tik sostinėje, bet ir visoje šalyje. 

Testas neįprastas, todėl jam pradėta rengtis nuo sausio. Į pratybas įtrauktos ne tik visos miesto įmonės, bet ir savanorių komandos – miesto gyventojai, įvairios gelbėjimo tarnybos ir net antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, taip pat kelių kitų miestų savivaldybės.

Testo metu bus labai realiai imituojami incidentai, todėl mieste numatomi laikini eismo draudimai, nukreipimai aplinkinėmis gatvėmis, keisis viešojo transporto organizavimas.

Planuojama, kad eismas bus ribojamas Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Pakalnės ir A. Goštauto gatvių ir prieigose. 

Eismo srautų ir judėjimo situacija mieste bus stebima, numatant apvažiavimus aplinkinėmis gatvėmis.

Taip pat pratybų metu planuojama laikinai koreguoti viešojo transporto trasas, o prireikus įrengti ir laikinas stoteles.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.