Vairuotojai jau skuba keisti padangų: išdavė, kaip sutaupyti laiko ir pinigų

Šiluma žadama dar kaip vasarą, tačiau vairuotojai jau rikiuojasi keisti padangų. Meistrai pastebi, kad šiemet žmonės kaip niekad ankstyvi. Keisti padangų jie registravosi jau nuo rugsėjo pabaigos.

 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>V.Kapočiaus nuotr.
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>V.Kapočiaus nuotr.
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Dabar pats padangų keitimo metas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 20, 2019, 1:26 PM, atnaujinta Oct 20, 2019, 1:34 PM

Kaip išsiaiškino „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Reporteris“, meistrai triūsia ir didmiesčiuose, ir mažuose miesteliuose. Beje, jie pastebi, kad vis dažniau žmonės padangų keisti atvyksta į mažesnius miestelius. Taip ne tik artimuosius aplanko, bet ir pinigų sutaupo. O ir trečia priežastis yra – eilės trumpesnės. 

Biržiečiui Justui jau sunku rasti atokvėpio minutę. Vienas po kito važiuoja vairuotojai keisti automobilio padangų.

„Jau trys kokios savaitės tai tęsiasi, anksčiau žmonės ruošiasi šiemet. Kuo toliau, tuo vis anksčiau žmonės ruošiasi. Europėjame gal. Atsakingesni žmonės“, – sakė padangų montuotojas Justas Kantaravičius.

Dar kelios minutės ir biržietis Domas į gatvę išriedės žieminėmis padangomis.

„Išvažiuoja žmogus į Norvegiją ir norėjo pasikeist anksčiau, nes Norvegijoje jau reikia“, – sakė biržietis Domas.

Padangų montuotojas Justas didelių eilių stengiasi išvengti klientus registruodamas iš anksto: „Mažas miestas, visi pažįstami, iš anksto pasiskambina, susitariam, paprasčiau, aš manau, negu didmiesčiuose“.

Darbo netrūksta ir biržiečio Almanto dirbtuvėse.

„Kai sniegelis pas mums Biržuose prieš dvi savaites sekmadienį buvo iškritęs, tai jau buvo eilė“, – sakė padangų montuotojas Almantas Grundelė.

Savaitgaliais į Biržus keisti padangų plūsteli ir vairuotojai iš didmiesčių.

„Atvažiuos vaikai į mūsų kaimą iš didmiesčių, padangos pas tėtę, pas mamą padėtos, tai va jie keisis jau“, – sakė A.Grundelė.

Panevėžyje padangų keitėjai taip pat jau triūsia iš peties.

„Paskui bus ilgos eilės. Taupot laiką? Taip, jis brangus. Dabar eilių nėra? Jau yra. Registravotės iš anksto? Prieš kiek laiko? Prieš kelias dienas“, – kalbėjo panevėžietė Daiva.

Panevėžyje vienoje didžiausių padangų prekybos ir montavimo įmonių registracija keisti padangas prasidėjo dar rugsėjo pabaigoje.

„Natūralu, kad fiziškai neįmanoma, tarkim, per paskutinę spalio savaitę permontuoti visiems vairuotojams padangų. Todėl dalis pasimokė iš ankstesnių metų, ruošiasi viskam iš anksto“, – kalbėjo padangų pardavimo ir montavimo įmonės atstovas Aivaras Valentinavičius.

Vairuotojų neatbaido ir spalio viduryje mušami šilumos rekordai.

„Šiluma šiluma, bet ir laikas paskui spaudžia, o kelyje policijai nepaaiškinsi, kad padangos nepakeistos“, – sakė panevėžietis Alvydas.

Jam pritarė ir panevėžietė Indrė: „Pusę mėnesio liko, paskui eilės prasidės, geriau dabar, anksčiau, o paskui nebesukt galvos apie tai.“

A.Valentinavičius aiškino: „Aišku, dygliuotų padangų dar nevalia dėti, tą reglamentuoja įstatymai, nuo lapkričio pirmos iki balandžio pirmos – dygliuotos padangos, o nedygliuotas padangas tikrai drąsiai galima dėti, protingai važinėkit ir tikrai nieko nebus toms padangoms.“

Šiais metais padangų keitimo kainos, anot meistrų, jei kur ir didėjo, tai nežymiai – vos procentu ar keliais.

Mažesniuose miestuose, pavyzdžiui, Biržuose, pasikeisti padangas atsieina apie 20 eurų. Panevėžyje – apie 25. O štai Vilniuje – apie 40.

„Mažesni miestai gali pasiūlyti paslaugą pigiau, didesni miestai, aišku, jie natūraliai yra brangesni. Tikrai turim ne vieną pirkėją, kurie važiuoja iš Vilniaus, iš Kauno į Panevėžį montuoti padangų“, – kalbėjo A.Valentinavičius.

Jis sakė, kad tokiam pasirinkimui yra ir dar keli svarbūs argumentai.

„Kažkas drauge draugus, tėvus aplanko. Ir padangas susimontuoja. Kiek sutaupo? Priklausomai nuo padangų dydžio, 20-30 procentų“, – tikino padangų montavimo įmonės atstovas.

Padangų pardavėjai pabrėžė, kad vairuotojai vis rečiau perka dėvėtas padangas. Renkasi, nors ir pigesnes, bet naujas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.