R. Karbauskis: svarstoma taršos mokestį taikyti tik pirmąkart registruojant automobilį Lietuvoje

Seimo valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad yra svarstymų siūlyti automobilių taršos mokestį taikyti tik pirmąkart automobilį registruojant Lietuvoje.

Ramūnas Karbauskis priminė, kad automobilių taršos mokesčio išvengti nepavyks. <br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis priminė, kad automobilių taršos mokesčio išvengti nepavyks. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Malvina Baužytė

Oct 23, 2019, 4:51 PM

„Kad tie automobiliai, kurie jau yra parke, būtų perparduodami ir dar sykį būtų mokamas mokestis – šito nebebūtų. 

Ir tokiu atveju galėtume konstatuoti, kad rastas sprendimas, kuris visuomenės būtų sutiktas normaliai, nebebūtų niekas gąsdinamas, kad seni automobiliai įstrigs Lietuvoje ir niekur nebeišvažiuos. Tik įvežant į Lietuvą pirma registracija būtų apmokestinta“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, nors gandai apie vienus ar kitus mokesčius dar nėra faktai, be naujų mokesčių išsiversti nebus įmanoma.

„Geroji naujiena yra ta, kad visi tie gandai apie vienus ar kitus mokesčius nėra faktas. Faktas bus tada, kai priimsime sprendimus. Vakar buvo atmesti keli pasiūlymai ir atitinkamai jie bus arba koreguojami, arba iš viso negrįš į Seimo salę“, – sakė R. Karbauskis.

„Kita naujiena yra ta, kad mes stengsimės rasti maksimalius sprendimus, kad būtų patenkinti visų interesų grupių poreikiai. Bet vėlgi, be jokių sprendimų, be naujų mokesčių mes greičiausiai neišsiversime“, – pridūrė valstiečių lyderis.

Primename, kad parlamentarai antradienio posėdyje po pateikimo grąžino tobulinti Aplinkos ministerijos siūlymą įvesti automobilių taršos mokestį.

Aplinkos ministerija siūlė įvesti mokestį, kurį mokėtų pirmą kartą Lietuvoje įregistruotos transporto priemonės valdytojas. 

Taršiomis transporto priemonėmis laikomos tos transporto priemonės, kurios turi benzinu ar dujomis varomą variklį, kurio anglies dioksido (CO2) išmetimai viršija 130 g/km, ir dyzelinu varomą variklį, kurio CO2 išmetimai viršija 115 g/km. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.