Vilnietis įamžino šiurpų vaizdą: autobuso vairuotojas su užsieniečiu elgėsi kaip laukinis

Į Ukrainą šeimos draugą išlydėti susiruošęs vilnietis neįsivaizdavo, kokį košmarą jam teks išgyventi. Atgrasus vairuotojas iš pradžių nenorėjo įleisti jo bičiulio į autobusą, o vėliau vyras pats savo akimis matė, kaip neva prieš neblaivų į Kijevą norėjusį važiuoti užsienietį buvo panaudotas smurtas.

 Desperatiškai į autobusą su ką tik įsigytu bilietu bandęs patekti ukrainietis gavo smūgį į veidą ir buvo prismaugtas.<br> Ekrano nuotr.
 Desperatiškai į autobusą su ką tik įsigytu bilietu bandęs patekti ukrainietis gavo smūgį į veidą ir buvo prismaugtas.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-23 19:54, atnaujinta 2019-10-25 11:17

Siaubingo vakaro įspūdžiais pasidalinęs Genadijus sakė, kad iš šalies stebėdamas, kas vyksta, jis gėdijosi, jog pats yra lietuvis.

Rėkė ant keleivių

Vilnietis pasakojo, kad antradienio, spalio 12–osios, vakarą, 19 val. 20 min., atvyko į Vilniaus autobusų stotį tam, kad į „Ecolines“ kompanijai priklausantį autobusą įsodintų šeimos draugą. 

Šis turėjo keliauti į Ukrainos sostinę Kijevą.

Bilietus tikrinančios darbuotojos dar pasiteiravo, ar tai tikrai tas reisas, kurio jiems reikia. Pastaroji mandagiai atsakė, kad taip ir yra. 

Po akimirkos pasirodė ir autobuso vairuotojas, kurio elgesys jau buvo visai kitoks. Anot Genadijaus, vyras buvo aiškiai susinervinęs, ant visų rėkavo ir apskritai elgėsi neadekvačiai.

„Paklausėme, kodėl jis taip elgiasi su klientas, bet vairuotojas tik dar labiau įsiuto. Pareiškė, kad mūsų draugas šiuo autobusu nevažiuos, nes esą jis neblaivus“, – pasakojo vilnietis. 

Jis žinojo, kad šeimos draugas visiškai nevartoja alkoholinių gėrimų ir pareiškė, kad „Ecolines“ vairuotojas tiesiog neturi teisės jo neįleisti prieš tai nepatikrinęs alkotesteriu. 

Greitai atsirado alkoholio matuoklis, prie kurio nebuvo jokių sertifikatų. Iš pradžių jis netgi neveikė, todėl Genadijaus bičiulis keletą kartų pūtė net apie 15 sekundžių. 

„Alkotesteris nepateikė jokių rezultatų, o autobuso vairuotojas vėl pradėjo rėkti, kad neva žmogus blogai pučia.

Neįleido į autobusą

„Ecolines“ dirbanti mergaitė atnešė naują bateriją ir perkrovė matuoklį. 

Galiausiai šis suveikė, mūsų keleivio patikrinimas parodė nulius ir jam buvo leista sėsti į autobusą“, – prisiminė vyras.

Vairuotojas staiga panūdo tikrinti visų keleivių blaivumą. 

Genadijus pats matė, kaip už jų eilėje prie autobuso stovėjo du ukrainiečiai, kurie buvo atvykę trumpam pasisvečiuoti Vilniuje. 

Abu elgėsi kultūringai ir kalbėjo rišliai, tačiau vienam alkotesteris parodė 0,74 promilės girtumą. 

Anot vilniečio, tai pamatęs vairuotojas tiesiog įgrūdo atgal vyrams bilietus ir pareiškė, kad į autobusą jie nelips. 

Nesupratęs, kodėl jo neįleidžia su ką tik pirktu bilietu, vienas iš užsieniečių ėmė reikalauti, kad jam būtų grąžinti pinigai. 

„Tuo metu vairuotojas užtrenkė bagažo skyriaus duris ir nusijuokęs pareiškė, kad pinigų jiems niekas negrąžins“, – įvykių užuomazgą atpasakojo Genadijus.

Pinigų negrąžino

Ukrainietis dar reikalavo atsakyti, kodėl tuo metu, kai pirko bilietą, jam niekas nepaaiškino, kad jis gali būti neįleistas į autobusą. 

Anot vilniečio, vairuotojas toliau bendrauti su užsieniečiu nenorėjo ir įlipęs į autobusą ruošėsi uždaryti duris. 

„Taip ant ledo paliktas ukrainietis įkišo ranką į durų tarpą ir toliau reikalavo paaiškinimo bei pinigų grąžinimo. 

Tuo metu antras vairuotojas smogė kitataučiui į galvą, o agresyvusis jo kolega, kuris nesivaldė visą laiką, griebė keleivį už kaklo ir ėmė smaugti“, – smurto protrūkį atpasakojo Genadijus.

Vyras girdėjo, kaip vairuotojai dar ragino ukrainietį nenaudoti kumščių. 

Anot jo, vaizdo įraše aiškiai matosi, kad keleivis viena ranka laikėsi autobuso nenorėdamas, jog būtų uždarytos durys, o kitoje laikė bilietą.  

„Už tai, kad bandė patekti į autobusą turėdamas bilietą jis buvo prismaugtas, gavo į veidą ir liko be nieko Vilniaus autobusų stotyje“, – komentavo Genadijus. 

Gėdijosi, kad yra lietuvis

Vyras pažymėjo, kad jam kaip Lietuvos piliečiui gėda dėl tokio „Ecolines“ darbuotojų elgesio su užsieniečiais.  

„Mano manymu, tokiems agresyviems žmonėms nereikėtų patikėti dviejų aukštų autobuso. 

Žmonės, kurie agresyvūs kasdieninėje situacijoje, tokie patys būna ir kelyje. 

Be to, reikėtų paaiškinti vairuotojams, kada leidžiama naudoti jėgą prieš keleivius“, – apibendrino vilnietis. 

Lrytas.lt susisiekė su „Ecolines“ atstovais, kurie pageidavo klausimus apie incidentą gauti elektroniniu paštu. Ilgiau nei per savaitę iš šios kompanijos nepavyko gauti jokio atsakymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.