Bėdų sukrėstas Benediktas Vanagas nežino, ar galės dalyvauti Dakaro ralyje

„Pasakysiu atvirai. Turime neeilinę situaciją“, – tokiais žodžiais ketvirtadienio rytą į savo gerbėjus kreipėsi Benediktas Vanagas.

B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>T.Bauro nuotr.
B.Vanagas.<br>T.Bauro nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>T.Bauro nuotr.
B.Vanagas.<br>T.Bauro nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br>D.Umbraso nuotr.
B.Vanagas.<br> A.Lauciaus/iGo2Dakar nuotr.
B.Vanagas.<br> A.Lauciaus/iGo2Dakar nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2019-11-21 09:36, atnaujinta 2019-11-22 11:12

Lenktynininkas paskelbė, kad gali nutikti ir taip, jog jo Dakare neišvysime.

„Nors iki šiol buvau tikras, kad dalyvausime savo aštuntajame Dakare, šiandien to patvirtinti negaliu, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė B.Vanagas.

– Visada dalinausi su Jumis ne tik sėkmių akimirkomis. Informuodavau Jus ir apie patirtus iššūkius, nors tai padaryti kartais būdavo labai sunku.

Ir dabar, gerbdamas Jus, privalau viską nuodugniai papasakoti. Prisipažinsiu, tai bene sunkiausias tekstas per mano sportinę karjerą.“

Neteko ilgamečių partnerių

B.Vanagas dėl visų problemų pirštu dūrė į partnerystę su „General Financing“.

Pasak komandos, jokių objektyvių priežasčių nutraukti ilgametę partnerystę „General Financing“ neįvardijo. Manoma, jog toks žingsnis susijęs su įmonėje įvykusiais pokyčiais – pasikeitė „General Financing“ vadovas.

„Su „General Financing“ nuėjome ilgą bendrą kelią, kupiną savitarpio pasitikėjimo, pagarbos ir žodžio laikymosi. Drauge mums pavyko sukurti ir įgyvendinti daug prasmingų iniciatyvų.

Už tai esu nuoširdžiai dėkingas tuometinei „General Financing“ komandai. Tačiau situacija pasikeitė šių metų lapkričio pradžioje „General Financing“ valdžią perėmus naujam vadovui.

Ilgametė partnerystė vienašališkai nutraukta likus kiek daugiau nei dviem savaitėms iki technikos išsiuntimo į Saudo Arabiją, kur šiais metais vyks Dakaras.

Tai kritiškai trumpas laikas iš naujo pergalvoti pasirengimo Dakarui strategiją, todėl iškilo rimta grėsmė dalyvavimui sunkiausiose pasaulio lenktynėse.

Mes turime dešimt dienų surasti naujus partnerius ir darysime viską, kad tai pavyktų“, – teigė B.Vanagas.

Vilties liko nedaug

B. Vanago teigimu, ruošiantis Dakarui, jau patirtos didelės išlaidos: startinis mokestis siekia virš 100 tūkst. eurų, didelę išlaidų dalį sudarė ypač brangus technikos paruošimas, iš anksto įsigyti komandos narių skrydžių bilietai, viešbučiai.

2019 metų Dakare B. Vanagas ir šturmanas Sebastianas Rozwadowskis pasiekė Baltijos šalių rekordą – 11 vietą.

Šiais metais Dakaro ralis pakeitė lokaciją ir vyks Saudo Arabijoje sausio 5-17 dienomis. Lietuvių komanda į Saudo Arabiją planavo išvykti sausio 1 dieną.

„Dabartiniame „status quo“ negalime tęsti šio projekto.

Tačiau mes dar turime dešimt dienų surasti naujus Partnerius. Viltis maža, bet padarysime geriausia, ką galime. Kaip visada“, – pridūrė B.Vanagas.

Negalėjo rasti kompromiso

„General Financing“ komunikacijos projektų vadovas Irmantas Kuzas pabrėžė, kad B. Vanago finansavimas viename iš seniausių ralio čempionatų – Dakaro ralyje – yra bene ilgiausiai trukęs finansavimo projektas visoje Lietuvos istorijoje. 

„General Financing“ didžiuojasi turėjusi galimybę remti B. Vanago komandą devynerius pasiekimų kupinus metus. Nuoširdžiai vertiname šią įstabių rezultatų pasiekusią partnerystę“, – pridūrė jis.

Iki pat vakar vakaro vyko derybos, asmeniškai tarėmės su B. Vanagu dėl artėjančio 2020 metų sezono. 

Visgi išsiskyrus vizijoms ir neradus bendro kompromiso, net ir po ilgų diskusijų bei skirtingų pasiūlymų iš mūsų pusės, esame dėkingi už nuotykių ir pergalių kupinus devynerius bendradarbiavimo metus“, – komentavo jis. 

I. Kuzas pridūrė, kad sparčiai artėjant sekančiam „General Financing“ etapui – pasiruošimui tapti banku, kompanija nori suteikti realizacijos galimybę ir kitokio pobūdžio projektams, kuriais sprendžiamos aktualios socialinės temos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.