Dėl nejudinamų griozdų ietis remia savivaldybės, NŽT ir policija

Pasipiktinęs, kad Ukmergės gatvėje riogso nenaudojamas automobilis „Opel Astra“, vilnietis sulaukė atsakymo, jog policijos pareigūnai nieko nedarys, nes transporto priemonė yra privačiame sklype.

Štai tokiu vaizdu galima pasigrožėti išvykstant iš sostinės Ukmergės gatve.
Štai tokiu vaizdu galima pasigrožėti išvykstant iš sostinės Ukmergės gatve.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2021, 1:02 PM

Be ratų, išdaužytais stiklais, aplink mėtosi šiukšlės. Taip miesto prieigose, Ukmergės gatvėje, atrodo šalikelėje stovintis automobilis „Opel Astra“.

Neapsikentęs vilnietis Arnoldas surašė skundą Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, tačiau atsakymas jį nuvylė.

Pareigūnai Arnoldui išdėstė, kad automobilis yra privačioje valdoje, eismui netrukdo, Kelių eismo taisyklių nepažeidžia.

„Automobilius iš privačios valdos gali patraukti tik automobilių ar privačios valdos savininkas ar savininkai“, – konstatavo tvarkdariai.

„Kyla klausimas: ar šis objektas ir aplink jį esančios šiukšlės puošia Vilniaus veidą? Ar įmanoma ką nors padaryti, kai tokie įstatymai?“ – teiravosi vilnietis.

Tai – ne pirmas pavyzdys, kai neeksploatuojamų automobilių nesugeba išvežti nei savivaldybės, nei policijos pareigūnai.

Toje pačioje Ukmergės gatvėje daugiau nei dešimt metų ilgai riogsojo apdegęs mikroautobusas „Mercedes-Benz“, o dėl jo ietis buvo surėmusi savivaldybė ir Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT).

Iš pradžių NŽT ilgai aiškinosi sklypo adresą, nes negalėjo pasakyti, ar transporto priemonės griaučiai rūdija privačioje, ar valstybinėje žemėje.

Savivaldybė teigė, kad sudegusi transporto priemonė – policijos rūpestis.

Policija savo ruožtu kratėsi atsakomybės sakydama, kad pareigūnai užsigulėjusių griozdų iš laukymių netempia, tai – savivaldybių reikalas.

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas prisiminė, kad savivaldybė anksčiau buvo susidūrusi su panašiomis problemomis, tada buvo gauti išaiškinimai iš Teisingumo, Žemės ūkio, Aplinkos ministerijų, kad tokie klausimai yra NŽT kompetencija ir ji turi tai išspręsti.

Tačiau išaiškinimuose buvo paminėti tik statiniai. Tada NŽT turi teisę atlikti tyrimą, surašyti protokolus dėl pažeidimų, nagrinėja tokių pažeidimų bylas ir gali kreiptis į teismą dėl priverstinio tokio statinio nukėlimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.