Siūlo griežtinti reikalavimus pavėžėjams: prie vairo galėtų sėsti tik su 0 promilių

Seimas pradeda diskusijas, ar pavėžėjams taikyti tokią pat blaivumo normą, kaip ir taksi vairuotojams – juos siūloma laikyti neblaiviais, jei alkoholio koncentracija viršytų nulį promilių.

Seimas pradeda diskusijas, ar pavėžėjams taikyti tokią pat blaivumo normą, kaip ir taksi vairuotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimas pradeda diskusijas, ar pavėžėjams taikyti tokią pat blaivumo normą, kaip ir taksi vairuotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Seimas pradeda diskusijas, ar pavėžėjams taikyti tokią pat blaivumo normą, kaip ir taksi vairuotojams.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Seimas pradeda diskusijas, ar pavėžėjams taikyti tokią pat blaivumo normą, kaip ir taksi vairuotojams.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2021, 4:59 PM, atnaujinta May 11, 2021, 5:27 PM

Tokią Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisą, kuri sugriežtintų pavėžėjų veiklą, Seimui antradienį pristatęs konservatorius Jurgis Razma sako, kad jiems turi būti taikomos tokios pat taisyklės, kaip ir taksi vairuotojams.

„Neteisinga, kai keleivius vežantiems taksi vairuotojams reikalaujama nulis promilių, o pavėžėjams to nenumatyta. Jiems neblaivumas tik nuo 0,4 promilės“, – tikino J. Razma.

Už 0 promilių pažeidimą administracinė atsakomybė didėtų iki 300 eurų.

Konservatorius Edmundas Pupinis klausė, kaip atpažinti pavėžėjus, norint juos sustabdyti ir patikrinti blaivumą.

„Taksi automobiliai pažymėti, o pavėžėjų – ne, kaip juos sustabdyti ir patikrinti?“ – teigė jis.

Dabar nulio promilių blaivumas taikomas pradedantiems vairuotojams, taksi ar sunkesnių nei 3,5 tonos, daugiau kaip 9 vietų transporto priemonių vairuotojams.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė tai siūlančioms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisoms.

Už siūlomą teisinį reguliavimą po pateikimo balsavo 104 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 2 parlamentarai susilaikė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba BNS anksčiau pranešė, kad 2018–2020 metais išaiškinti 49, o šių metrų sausį-kovą – du neblaivūs taksi vairuotojai – jiems nustatytas iki 0,4 promilės girtumas. Pasak tarnybos, ji nekaupia informacijos apie pavėžėjus.

Gyventojų, užsiimančių keleivių vežimu, skaičius kasmet auga: 2018 metais jų buvo 13 tūkst., 2019 metais – 17,3 tūkst., o pernai – 18 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.