Kupiškio meras turėjo sėdėti prie popierių, o pateko į avariją: situaciją pakomentuoti atsisakė

Ką už korupciją teisiamas Kupiškio rajono vadovas Dainius Bardauskas savaitės vidury, darbo metu veikė Aukštaitijos sostinėje, tyli ir jis pats, ir savivaldybės administracijos vadovas. Nuo gyventojų jie abu slapsto ir informaciją, kokiu automobiliu – valdišku ar tarnybiniu tądien meras pateko į incidentą.

D.Bardauskas su kitu vairuotoju pildė kažkokius dokumentus.<br>A.Švelnos nuotr.
D.Bardauskas su kitu vairuotoju pildė kažkokius dokumentus.<br>A.Švelnos nuotr.
Jokiais užrašais nepažymėta mašina, o tai reiškia, kad sava, Kupiškio meras atvyko į Panevėžį.<br>A.Švelnos nuotr.
Jokiais užrašais nepažymėta mašina, o tai reiškia, kad sava, Kupiškio meras atvyko į Panevėžį.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

May 21, 2021, 1:33 PM

Darbo metu – avarija

Trečiadienį popiet Panevėžyje, Vilniaus gatvėje, panevėžiečiai atkreipė dėmesį į antroje eismo juostoje stovinčius du visureigius – „Nissan“ ir „Volvo“. Prie abiejų vaikščiojo jų vairuotojai, paskui pildė kažkokius dokumentus.

Akylesni gyventojai atpažino, kad vienas jų yra Kupiškio meras Dainius Bardauskas.

Abu visureigiai neatrodė apdaužyti. Gali būti, kad šioje avarijoje meras niekuo dėtas. Greičiausiai į jo visureigį atsitrenkė iš paskos važiavęs ir atstumo nesilaikęs vairuotojas. Tačiau mero visureigis nebuvo pažymėtas jokiais skiriamaisiais ženklais – tarsi būtų ne tarnybinis.

Penktadienį Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis nurodė neturintis duomenų apie tokią avariją. Tai reiškia, kad žmonės nebuvo sužeisti, nuostolius kompensuos draudimo bendrovės.

Meras ir administracijos vadovas – įžūlūs

„Nekomentuosiu, ačiū!“ – taip D.Bardauskas leido sau rėžti korespondentui, kai šis paklausė, ką jis darbo metu veikė Panevėžyje, ar vairavo tarnybinį automobilį.

Kupiškio savivaldybės tinklalapyje nurodyta, kad trečiadienį meras neturėjo niekur važiuoti, o tik „dirbti su dokumentais“, dalyvauti nuotoliniu būdu įvairiuose pokalbiuose.

Redakcija nusiuntė klausimus raštu Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriui Kęstučiui Jakštui. Į tai, ar meras darbo metu važiavo valdiška mašina ir kur jis važiavo, direktorius neatsakė.

„Į Jūsų klausimus negaliu atsakyti. Neturiu tokios informacijos“, – atskriejo įžūlus aukšto valdininko atsakymas.

Redakcijos žiniomis, šis nisanas yra D.Bardausko asmeninė mašina.

Partrenkė girtą, bet ir pats nebuvo blaivus

D.Bardauskui vairuoti nelabai sekasi.

Jau esame rašę, kad prieš 2 metus Kupiškyje, Gedimino gatvėje, vairuodamas tarnybinį visureigį „Audi Q7“, meras atsitrenkė į prie perėjos praleisti einančio vaiko sustojusio panevėžiečio lengvąją mašiną.

Anksčiau mūsų laikraščiui meras buvo glaustai pasakojęs apie maždaug prieš 20 metų padaręs avariją – kelyje partrenkė žmogų.

„Tas dviračiu važiavęs pilietis buvo stipriai neblaivus, buvo tamsus paros metas, mane apakino iš priekio važiuojantis automobilis, aš kliudžiau tą vyrą ir jį sužeidžiau“, – tąkart mūsų korespondentui tvirtino meras.

Anot D.Bardausko, tada niekas nenustatė, kad jis automobilį vairavo išgėręs, esą teismas tai nusprendė iš netiesioginių įrodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.