Ugnis penkis garažus pavertė anglimi: susirinkę vyrai nutarė, kad kaltos gali būti pelės

Rytas gaisravietėje po naktinio ugnies šėlsmo – liūdnas. Garažų savininkai ir jų talkininkai į priekabas krauna nuodėgulius, sudegusį šlamštą ir svarsto, kad remontas čia kainuos daugiau nei patys tarybiniai metaliniai garažai.

T.Cibulskio žiniomis, kaimyno garaže, kuriame ir kilo gaisras, jau seniai stovėjo lengvoji mašina.<br>A.Švelnos nuotr.
T.Cibulskio žiniomis, kaimyno garaže, kuriame ir kilo gaisras, jau seniai stovėjo lengvoji mašina.<br>A.Švelnos nuotr.
Sendaikčiais prekiaujančiai moteriai dalį daiktų, sulietų vandeniu ir prisigėrusių tvaiko, teks išmesti.<br>A.Švelnos nuotr.
Sendaikčiais prekiaujančiai moteriai dalį daiktų, sulietų vandeniu ir prisigėrusių tvaiko, teks išmesti.<br>A.Švelnos nuotr.
K.Tumo manymu, liepsnos plykstelėjo pelėms pragriaužus mašinos laidus.<br>A.Švelnos nuotr.
K.Tumo manymu, liepsnos plykstelėjo pelėms pragriaužus mašinos laidus.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

May 23, 2021, 7:46 AM

Mediena – ugnies džiaugsmas

Ketvirtadienį po antros valandos nakties Panevėžio pakraštyje, Savitiškio gatvės gale, metalinių garažų bendrijoje plykstelėjo gaisras. Jo pašvaistė buvo ilgai matoma iš toli. Ugnies liežuvius pastebėjo Kniaudiškių gatvės daugiabučių namų viršutinių aukštų gyventojai.

Gaisravietę ugniagesiai pasiekė tuomet, kai liepsnos buvo apėmusios kelis garažus. Ugnies liežuviams skverbtis į naujus plotus padėjo ir tai, kad metalinių garažų vidų savininkai buvo iškalę medinėmis lentomis. Metalinės sienos kaito iki raudonumo.

Sprogimo pavyko išvengti

Į ugnies apimtus garažus gelbėtojai pateko nupjovę durų vyrius. Viename jų stovėjo lengvoji mašina „Renault“, kitus savininkai buvo pavertę sandėliais ir juose laikė įvairius daiktus.

Viename garaže vos nenugriaudėjo sprogimas, nes netoli durų šeimininkas buvo palikęs mašininį 50 litrų dujų balioną. Ugniagesiams pavyko įeiti į garažą, kai liepsnos dar nebuvo spėjusios pasiekti dujų baliono.

Smarkiausiai buvo suniokotas garažas, kuriame stovėjo mašina. Tai liudija, kad būtent šis garažas ir buvo tapęs gaisro židiniu. Vieną lengvąją mašiną iš kito garažo ugniagesiai sugebėjo ištempti ir jos ugnis nepalietė.

Paryčiais pranešė pirmininkas

Ketvirtadienį rytą į gaisravietę nuvykę korespondentai sutiko po gaisro triūsiančius žmones: į priekabą jie krovė nuodėgulius.

„Va tas kaimyno mašiniukas užsidegė ir visus uždegė“, – rodydamas į prie ugnies suniokotų garažų stovintį sudegusį „Renault“ automobilį, sakė Tautvilis Cibulskis.

Jo žiniomis, kaimynas jau seniai garaže laikė mašiną, tačiau prasta sveikata jam pastaruoju metu neleido dažniau važinėti.

Apie garažų bendriją nusiaubusį gaisrą savininkams pranešęs bendrijos pirmininkas.

Dalį išveš į sąvartyną

Kitoje garažų eilės pusėje triūsė ir daugiau žmonių. Prie vieno garažo ant žemės bu-vo sukrauta daug maišų su dėvėtais drabužiais ir kitais rakandais.

Prisistatyti nesutikusi moteris sakė, kad rajone prekiauja sendaikčiais, o dalį jų ir laikė garaže. Dalį gaisro nepaliestų daiktų moteris ketino pervežti į bendrijos pirmininkui priklausantį garažą – jis laikinai užleidęs. O visa kita keliaus į sąvartyną, ten dar teks sumokėti už jų priėmimą.

„Garažai čia pardavinėjami po kelis šimtus eurų, bet jų remontas bus gerokai brangesnis“, – apgailestavo durų vyrius tvarkęs suvirintojas.

Kaltina smaližes peles

Susirinkę vyrai svarstė ir kodėl plykstelėjo gaisras. Buvo pasklidusios kalbos, kad esą šeimininkas buvo palikęs krautis į elektros tinklą įjungtą akumuliatorių. Tačiau tai paneigė garažo savininką pažįstantis Kęstutis Tumas.

„Su dviem lazdomis jis vaikšto gal jau pusmetį, niekur su mašina nebevažiuoja“, – patikino vyras.

O jis pateikė kitą versiją – mašinos laidus galėjo pragriaužti pelės, todėl jie ir ėmė kibirkščiuoti.

„Kažkodėl pelės labai mėgsta automobilinius laidus. Ir vilkikų vairuotojai verkia, kad jos užpuola net naujas mašinas“, – dėstė jis.

Prieš 2,5 metų šioje bendrijoje jau buvo kilęs gaisras.

Tuoj po vidurnakčio nuo krosnelės plykstelėjusios liepsnos suniokojo šlaito pakraštyje stovintį dviaukštį garažą ir dvi lengvąsias mašinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.