Vokietijoje prie „Tesla“ gamyklos kilo gaisras: rastas kaltininkas

Vokietijos policija tiria incidentą, kuris trečiadienį ryte įvyko netoli nuo naujai statomos „Tesla“ gamyklos prie Berlyno. Gruenheide miestelio prieigose naktį kilo gaisras, kuris pažeidė elektros linijas, kurios tiekia elektrą „Tesla“ gamyklai.

Vokietijos policija tiria incidentą, kuris trečiadienį ryte įvyko netoli nuo naujai statomos „Tesla“ gamyklos prie Berlyno.<br>www.unsplash.com nuotr.
Vokietijos policija tiria incidentą, kuris trečiadienį ryte įvyko netoli nuo naujai statomos „Tesla“ gamyklos prie Berlyno.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 2:22 PM, atnaujinta May 27, 2021, 2:28 PM

Atsakomybę už šį gaisrą prisiėmė ultra kairiųjų judėjimas. Jie paskelbė savo interneto svetainėje, kad tai jie sukėlė gaisrą.

Pareiškime teigiama, kad jie nutraukė šešis aukštos įtampos požeminius kabelius, kurie buvo padegti. Priežastis yra ta, kad „Tesla“ nėra nei ekologiška, nei žalia, nei socialiai atsakinga kompanija – aktyvistai siekia ją išstumti iš Vokietijos.

„Tesla“ čia planuoja gaminti po pusė milijono „Model Y“ automobilių ir baterijas, reikalingas šiems automobiliams. Gamyklą atidaryti buvo planuojama jau liepos pirmąją dieną, tačiau debiutas atidėtas kol kas neapibrėžtam laikui.

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas jau anksčiau skundėsi įvairiais reikalavimais ir trukdymais atidaryti gamyklą, o praėjusią savaitę pareiškė, kad statys dar vieną gamyklą Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.