Už sugyventinės pinigus nusipirko automobilį – pasidžiaugė keturias valandas

Ar reikia turėti ypatingų sugebėjimų, ar atvirkščiai – neturėti jokių sugebėjimų, kad per keturias valandas prarastum ką tik įsigytą automobilį? 23 metų Raseinių gyventojas pademonstravo, kad tai – realiai įgyvendinamas dalykas. Beje, tai – jau antras automobilis, kurio praradimą vaikinas inicijuoja pats, sėsdamas prie vairo neblaivus.

Ar reikia turėti ypatingų sugebėjimų, ar atvirkščiai – neturėti jokių sugebėjimų, kad per keturias valandas prarastum ką tik įsigytą automobilį?<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Ar reikia turėti ypatingų sugebėjimų, ar atvirkščiai – neturėti jokių sugebėjimų, kad per keturias valandas prarastum ką tik įsigytą automobilį?<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Ar reikia turėti ypatingų sugebėjimų, ar atvirkščiai – neturėti jokių sugebėjimų, kad per keturias valandas prarastum ką tik įsigytą automobilį?<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ar reikia turėti ypatingų sugebėjimų, ar atvirkščiai – neturėti jokių sugebėjimų, kad per keturias valandas prarastum ką tik įsigytą automobilį?<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 1:12 PM

Prieš metus jis prarado ne tik automobilį, bet ir ketveriems metams teisę įsigyti vairuotojo pažymėjimą, kadangi buvo sulaikytas, kai prie transporto priemonės vairo sėdo neturėdamas teisės vairuoti ir neblaivus. Tada jam buvo nustatytas vidutinis – 1,87 prom. girtumas. Jo įtartinai manevruojantį „Audi A4“ policijos pareigūnai pastebėjo Raseinių rajone, Žaiginio miestelyje.

Vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir dideliu greičiu spruko nuo jų. Bėgdamas nuo pareigūnų, vairavimo patirties neturintis vaikinas nesuvaldė transporto priemonės, atsitrenkė į betoninį stulpelį ir iš spruko toliau.

Bėglį sustabdė pasėlių laukas, kuriame jis užklimpo. Paaiškėjo, kad neturintis teisės vairuoti ir neblaivus Žaiginio gyventojas vairavo neįregistruotą ir civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą transporto priemonę. Teismo sprendimu, jam buvo skirta 20 parų arešto, 1 100 eurų bauda, 4 metams atimta teisė įgyti teisę vairuoti ir konfiskuotas automobilis.

Šių metų rugsėjo 12-osios vidurdienį pareigūnai Žaiginyje šį vaikiną vėl pastebėjo prie automobilio vairo. Žaiginiškis vairavo „Peugeot 406“, kurį, kaip paaiškėjo vėliau, buvo nusipirkęs tik prieš keturias valandas Ariogaloje.

Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 1,57 prom. alkoholio. Teisės vairuoti neturintis vaikinas atsidūrė areštinėje, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, automobilis nuvežtas į stovėjimo aikštelę ir teismas spręs klausimą dėl jo konfiskavimo.

Žaiginiškiui tą pačią dieną buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimo.

Dar iki vaikino sulaikymo į pareigūnus kreipėsi jo sugyventinė, prašydama pagalbos sustabdyti jo švaistymąsi jos pinigais. Kartu su žaiginiškiu gyvenanti moteris padarė didžiulę klaidą: pasitikėdama juo, sulaužė šventą taisyklę – niekam nepatikėti savo mokėjimo kortelės.

Ją išvakarėse sutartu tikslu moteris padavė sugyventiniui, tačiau kitos dienos ryte pamatė, kad sąskaita visai tuščia. Nebeliko visų 628 eurų. Kaip paaiškėjo, pusė jų išgaravo įvairiose parduotuvėse ir bankomatuose, pusę jų sugyventinis išleido įsigyti automobiliui, kurio tuoj pat ir neteko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.