Dar vienam kelių „gaideliui“ apkarpyti sparnai: skirta 550 eurų bauda, 13 mėnesių atimta teisė vairuoti

Šių metų liepos 15 d. Šalčininkų r. PK pareigūnai patruliuodami Šalčininkų mieste pastebėjo motociklą, kuris važiuodamas iš Šalčininkų link Eišiškių miesto viršijo leistiną iki 90 km/val. greitį ir važiavo 161 km/val. greičiu.

Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Dar vienam kelių „gaideliui’’ apkarpyti sparnai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 20, 2021, 5:07 PM, atnaujinta Sep 21, 2021, 9:47 AM

Beveik dvigubai viršijęs leistiną greitį motociklininkas – elgėsi lengvabūdiškai, skriedamas didžiuliu greičiu duobėtame kelio ruože, todėl pareigūnai sustabdė šį jauno amžiaus vaikiną, ir užkirto kelią galimai nelaimei, išgelbėjo jo gyvybę ir sveikatą.

Už tokį pasivažinėjimą jam buvo skirta bauda 550 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 13 mėnesių.

Pastarasis su Šalčininkų r. PK nutarimu nesutiko ir pateikė teismui skundą, kuriame paaiškino, kad jis tiesiog norėjo išbandyti, kaip jo vairuojamas motociklas važiuoja. Jis pabrėžė, kad padaryta veika yra formalaus pobūdžio, jokių neigiamų padarinių nekilo ir prašė paskirti švelnesnę nuobaudą, o būtent neatimti specialiosios teisės – teisės vairuoti transporto priemones. Tačiau teismo tokie argumentai neįtikino.

Teismas atkreipė dėmesį į tai, kad nusižengimas buvo padarytas valdant didesnio pavojaus šaltinį – motociklą bei važiuojant viename iš pagrindinių Šalčininkų rajono kelių, dienos metu, kuomet eismo intensyvumas didesnis.

Teismo nutartyje pažymėta, jog greičio viršijimas vairuojant motociklą yra pavojingesnis nusižengimas nei vairuojant kitą transporto priemonę. Atkreiptas dėmesys buvo į tai, kad nusižengimas buvo padarytas be jokios protingos ar būtinos priežasties.

Pažymėtina, kad administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo tokį nusižengimą padarė pakartotinai ir anksčiau ne kartą buvo baustas už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau šios nuobaudos jo visiškai nesudrausmino ir savo tikslus nepasiekė.

Tai teismui leido padaryti išvadą, kad pastarasis yra linkęs sistemingai pažeidinėti Kelių eismo taisykles. Skundo nuspręsta netenkinti, anksčiau priimtas Šalčininkų r. PK nutarimas paliktas galioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?