Automobilį Šilainiuose pasistačiusiam kauniečiui – rytiniai grasinimai: „Antrą kartą pakartota nebus“

Automobilių parkavimo vietos trūkumas daugiabučių kiemuose – opi problema didmiesčių gyventojams. Problema, atrodo, tokia jautri, kad vieno kauniečio atveju buvo neapsieita ir be grasinimų.

Automobilių parkavimo vietos trūkumas daugiabučių kiemuose – opi problema didmiesčių gyventojams.<br>Feisbuko grupės „Viskas apie automobilius“ nuotr.
Automobilių parkavimo vietos trūkumas daugiabučių kiemuose – opi problema didmiesčių gyventojams.<br>Feisbuko grupės „Viskas apie automobilius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2022, 8:14 AM, atnaujinta Jun 5, 2022, 9:02 AM

Kaip ketvirtadienį „Facebook“ grupėje „Viskas apie automobilius“ skelbė kaunietis, jis ant savo automobilio stiklo Šilainiuose rado raštelį su grasinimais rimtomis pasekmėmis, jei jis toliau automobilį laikys ne savo kieme. Įdomu tai, jog, anot vyro, jis ir raštelį palikęs asmuo iš tikrųjų yra kaimynai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, ar gyventojams yra nustatyta prievolė savo automobilius laikyti tik tų namų kiemuose, kuriose jie gyvena. Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistė Urtė Malinauskaitė.

„Kadangi nežinome, apie kokį konkrečiai kiemą yra kalbama, atsakymą pateikiame apžvelgiant tiek privačius, tiek valstybei priklausančius sklypus. Laikantis Kelių eismo taisyklių bei kitų teisės aktų reikalavimų, transporto priemonę galima statyti bet kurioje valstybei priklausančioje miesto vietoje.

Bendrojo naudojimo teritorijoje prie daugiabučių namų parkuoti transporto priemones reikia laikantis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, tvarkos ir apribojimų.

Automobilį statyti taip, kad netrukdytų įvažiuoti (išvažiuoti) kitoms transporto priemonėms į (iš) stovėjimo aikštelės, stovėjimo vietos, garažo, kiemo teritorijos, netrukdytų įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudytų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui“, – komentavo Kauno savivaldybės atstovė.

Tiesa, kaip pažymėjo specialistė, jei kiemas priklauso gyventojams, situacija yra kitokia. Šiuo atveju savininkai patys gali nuspręsti, kaip yra naudojamasi teritorija.

„Jei daugiabučio kiemo sklypas yra suformuotas bei priklauso to kiemo gyventojams, yra apribotas patekimas į kiemą (tvora, augalai ir pan.), naudojimosi teritorija tvarką gali nustatyti to sklypo savininkai“, – pridėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?