Naujas „dyzelgeito“ smūgis: įsakė atšaukti 73 tūkst. dyzelinių „Opel“ automobilių

Vokietijos transporto tarnyba KBA penktadienį paskelbė įsakiusi automobilių gamintojui „Opel“ atšaukti 73 tūkst. dyzelinių automobilių, kuriuose buvo įdiegta įranga, skirta apeiti vadinamuosius emisijų testus.

„Opel“ taip pat pakliuvo į tarnybų akiratį dėl emisijų klastojimo.<br>Gamintojo nuotr.
„Opel“ taip pat pakliuvo į tarnybų akiratį dėl emisijų klastojimo.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2018, 4:54 PM, atnaujinta Oct 19, 2018, 4:55 PM

Tarnyba įsakė atšaukti nuo 2013 iki 2016 metų pagamintus „Euro 6“ emisijų standartų automobilius „Insignia“, „Casdada“ ir „Zafira“, kuriuose buvo aptikti vadinamieji išderinamieji įtaisai.

Tokio pobūdžio programinė yra sukurta taip, kad oficialių testų metu automobiliai rodytų mažesnius žalingų medžiagų išmetimo į aplinką rodiklius nei realiomis vairavimo sąlygomis.

Prancūzų koncernui „PSA Peugeot Citroen“ priklausanti „Opel“ jau suremontavo 23 tūkst. iš 96 tūkst. automobilių, kuriuose buvo aptikti išderinamieji įtaisai.

Pirmadienį „Opel“ tapo dar vienu Vokietijos automobilių gamintoju, kurio būstinėje policija atliko kratas. Vadinamasis „dyzelgeito“ skandalas įsiplieskė 2015-aisiais, kuomet „Volkswagen“ pripažino į 11 mln. automobilių visame pasaulyje įdiegę išderinamuosius įtaisus. Vėliau šis skandalas palietė ir kitus Vokietijos automobilių pramonės gigantus, įskaitant „Daimler“ ir BMW.

Savo ruožtu „Opel“ nesutinka su KBA išvadomis. Bendrovė pirmadienį teigė planuojanti užginčyti bet kokį tarnybos reikalavimą atšaukti automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.