Prasideda ilgai laukta ateitis? Jau galima užsisakyti skraidantį motociklą

Kompanija „Jetpack Aviation“ anonsavo skraidantį motociklą. Tai buvo netikėtas ėjimas, nes anksčiau žadėjo pirma užsiimti skraidančiu automobiliu. 

Jau galima užsisakyti skraidantį motociklą, bet kada jį gausite – nežinia.<br> Ekrano nuotr.
Jau galima užsisakyti skraidantį motociklą, bet kada jį gausite – nežinia.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 12:46 PM, atnaujinta Mar 12, 2019, 12:54 PM

Aparatas, pavadintas „Speeder“, – vienvietis motociklas su keturiais turbo reaktyviniais varikliais, kurių parametrai primena naudojamus sunkiuosiuose dronuose, tad juo galima skraidyti be piloto licencijos. „Speeder“ pasiekia 240 km/val. greitį ir gali pakilti į 4,5 kilometrų aukštį.

Aparate sumontuoti žibalu varomi varikliai, kurių bendra keliamoji jėga – daugiau nei 300 kilogramų. Su tokia trauka galima pakelti patį aparatą, kuris sveria 105 kg, iki 110 kilogramų sveriantį pilotą ir degalų atsargas. 

Gamintojo teigimu, „Speeder“ gal skristi 10-22 minutes, priklausomai nuo sąlygų. Svarbi detalė – motocikle yra autostabilizacijos sistema ir jis išlieka stabilus netgi neveikiant vienam varikliui. Todėl kol kas tokioms transporto priemonėms nėra nei parašiutų, nei kitų efektyvių saugos sistemų.

„Speeder“ valdymo sąsaja identiška naudojamai „Jetpack Aviation“ reaktyvinėse kuprinėse, tad vartotojai gali rinktis: apsiriboti superlengva motociklo versija ar siekti galingesnio varianto piloto licencijos. 

Tai, beje, neturėtų būti sunki daugybės vartotojų dilema, nes planuojama pagaminti vos 20 civilinių modelių, ir kiekvienas tikriausiai turės individualią komplektaciją. 

Beje, vienos „Speeder“ skraidyklės kaina – net 380 tūkst. JAV dolerių, o norint užsisakyti iš anksto, reikia sumokėti ne mažiau nei 10 tūkst. JAV dolerių. Be to, gamintojas neviešina, kada pirkėjai sulauks savo skraidyklių.

Pagrindinis projekto uždavinys – suderinti bendradarbiavimą su Pentagonu ir DARPA ir imtis karinio, kroviniams ir keleiviams gabenti skirto skraidančio motociklo kūrimo. 

Galimi variantai, skirti policijai ir specialiosioms tarnyboms, o taip pat robotai, valdomi nuotoliniu ar automatiniu būdu. Jie turės papildomas turbinas, degalų bakus, o jei reikės – ginkluotės ir apsaugos sistemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.