Vyriausybei teiks naujus pasiūlymus dėl tarnybinių automobilių ūkio centralizavimo

Ministrų Kabinetas trečiadienį svarstys Vidaus reikalų ministerijos (VRM) patikslintą pasitarimo protokolo projektą dėl tarnybinių administracinės paskirties automobilių ūkio valdymo centralizavimo.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 6:57 AM

Atnaujintame projekte siūloma pavesti ministerijoms iki rugpjūčio 1 d. įvertinti ministrams priskirtose valdymo srityse esančiose įstaigose naudojamų tarnybinių lengvųjų automobilių tikslinę paskirtį, išskiriant iš jų išimtinai tarnybinius administracinės paskirties lengvuosius automobilius, o informaciją apie juos pateikti VRM.

Taip pat siūloma nuo 2020 m. tarnybinius administracinės paskirties lengvuosius automobilius perduoti centralizuotai valdyti Turto valdymo ir ūkio departamentui bei prijungti prie centralizuotos tarnybinių administracinės paskirties lengvųjų automobilių parko valdymo sistemos.

Šių automobilių išlaikymą siūloma finansuoti iš įstaigoms skiriamų valstybės biudžeto asignavimų, kurie būtų perduoti VRM 2020 m. Ministerijoms siūloma pavesti iki gegužės 1 d. įvertinti naudojamų automobilių tikslinę paskirtį ir pateikti VRM informaciją apie naudojamų tarnybinių administracinės paskirties lengvųjų automobilių skaičių, jų išlaikymo kaštus ir vairuotojų pareigybių skaičių.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis kovo 6 d. Vyriausybės pasitarime teigė, kad projekte yra problemų su rūšiavimu, nes siūlomais teisės aktais neatskiriamos transporto priemonių paskirtys, o tai įneštų sumaišties į Krašto apsaugos ministerijos automobilių ūkio valdymą.

Finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad yra daug automobilių parko valdymo būdų, todėl galima surasti išeitį, kaip nepakenkti kitoms ministerijoms.

„Kalbame apie žymiai efektyvesnį automobilių parko valdymą, apimant procesus, techniką, išlaikymą ir personalą. Būsiu nepopuliarus, bet kartais detaliai nežinodami per daug išsigąsdiname. Parko valdymo paslaugų būdų ir metodų yra labai daug. Judame šia linkme ir viskas“, – sakė V. Šapoka.

Kaip skelbiama Vyriausybės pasitarimo pažymoje, remiantis įmonės „Civitta“ 2018 m. atliktu vertinimu, 2017 m. administraciniais tikslais naudojamų lengvųjų automobilių išlaikymo sąnaudos siekė apie 17,8 mln. eurų.

VRM tikisi, kad, įgyvendinus siūlomą projektą, dėl centralizuoto tarnybinių administracinės paskirties lengvųjų automobilių parko valdymo galėtų būti sutaupyta nuo 5,2 mln. iki 10,9 mln. eurų per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.