Paaiškėjo, kur keliaus menininkų darbais išpuošti Kauno troleibusai

Kasdien Kauno gatvėse daugėja Lenkijoje pagamintų naujų troleibusų „Solaris“, kurie pakeis senuosius „Škoda“. Koks likimas laukia pastarųjų? Juos netrukus bus galima įsigyti ir net pasistatyti namo kieme.

Kauno gyventojai ir miesto svečiai su menininkų darbais dabintais troleibusais galės atsisveikinti viešame renginyje.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Kauno gyventojai ir miesto svečiai su menininkų darbais dabintais troleibusais galės atsisveikinti viešame renginyje.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2019, 10:04 AM

Naujų troleibusų atgabenimas žymi masiškiausią viešojo transporto atnaujinimo etapą Kaune. Iki kitų metų pradžios 85 naujieji troleibusai „Solaris“ pakeis ne vieną dešimtmetį skaičiavusius čekiškus „Škoda“.

Šiuo metu jų jau atvežta devyniolika, o mieste kursuoja septyni. Prieš išriedėdami į gatves jie pritaikomi viešojo transporto sistemai.

Pasak bendrovės „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistės Patricijos Zarankaitės, su senaisiais „Škoda“ troleibusais bus atsisveikinta – miesto gyventojai ir svečiai su menininkų darbais dabintais ūsočiais galės atsisveikinti viešame renginyje, apie kurį bus paskelbta labai greitai.

„Kai miestas atsisveikins su troleibusais, bus skelbiamas jų pardavimo aukcionas. Tikimės, kad šie istoriniai troleibusai sudomins ne tik šių transporto priemonių mėgėjus, bet ir inovatyvių sprendimų kūrėjus“, – kalbėjo P.Zarankaitė.

Pasak jos, aukcionas bus paskelbtas viešai, tačiau jo sąlygos šiuo metu neparengtos, o transporto priemonės dar vis dirba visu pajėgumu.

Šiuo metu troleibusų parkas turi 92 „Škoda“ troleibusus. Savaitės pradžioje vienas senas „Škoda“ supleškėjo. Gaisras kilo dėl trumpojo elektros instaliacijos jungimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.