JAV automobilių pramonės darbuotojai pradėjo streiką prieš „Volvo“ padalinį „Mack Truck“

Daugiau kaip 3,6 tūkst. amerikiečių profsąjungos „United Auto Workers“ (UAW) narių sekmadienį pradėjo streiką prieš „Volvo“ patronuojamąją bendrovę „Mack Truck“ tuo metu, kai profsąjunga tęsia streiką ir prieš automobilių gamintoją „General Motors“.

„Volvo“, parduodantis „Renault“, „Mack“, „UD Trucks“, „Eicher Renault“ ir „Volvo“ krovininius automobilius, pranešė apie 18 proc. sumažėjusius pardavimus Šiaurės Amerikoje ir - 16 proc. Azijoje.<br>Reuters
„Volvo“, parduodantis „Renault“, „Mack“, „UD Trucks“, „Eicher Renault“ ir „Volvo“ krovininius automobilius, pranešė apie 18 proc. sumažėjusius pardavimus Šiaurės Amerikoje ir - 16 proc. Azijoje.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-14 09:15

Naujasis streikas apėmė „Mack Truck“ gamyklas Pensilvanijoje, Merilande ir Floridoje. Pasak profsąjungos, ji kovoja už sąžiningus atlyginimus, išmokas bei apsaugą profsąjungos nariams.

„UAW nariai kasdien atsikelia ir dirba ilgas, sunkias darbo valandas, pradedant projektavimo ir baigiant „Mack“ sunkvežimių surinkimo darbais“, – pareiškė UAW sekretorius-iždininkas bei ir Sunkiųjų sunkvežimių departamento direktorius Ray Curry.

„UAW nariai savo darbu krauna „Mack“ pelną ir jie tiesiog prašo orumo, teisingo darbo užmokesčio ir darbo apsaugos“, – pridūrė R. Curry.

„Mack Truck“ vadovai teigė esą nusivylę profsąjungos sprendimu surengti streiką.

UAW pradėjo streiką prieš „General Motors“ rugsėjo 16 dieną, o streike dalyvauja 48 tūkst. profsąjungos narių.

Streikas tęsiasi, abiem pusėms apsikeitus pasiūlymais, skirtais išspręsti ginčą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.