E. Muskas karantiną vadina „fašistiniu veiksmu“, ragina jį nutraukti

Dėl koronaviruso pandemijos JAV įvestas karantinas yra „fašistinis“ veiksmas ir „pasityčiojimas“, kuris pažeidžia asmens laisvę ir daro žalą šalies ekonomikai.

Pristatydamas „Tesla“ veiklos rezultatus, milijardierius verslininkas reiškė pasipiktinimą karantino apribojimais.<br>USA TODAY/Scanpix nuotr.
Pristatydamas „Tesla“ veiklos rezultatus, milijardierius verslininkas reiškė pasipiktinimą karantino apribojimais.<br>USA TODAY/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 9:03 AM

Pristatydamas „Tesla“ veiklos rezultatus, milijardierius verslininkas reiškė pasipiktinimą karantino apribojimais, dėl kurių sustojo „Tesla“ automobilių gamyba Kalifornijoje, ir tikino esąs „kiek sunerimęs“ dėl to, kada ji bus atnaujinta.

E. Muskas taip pat pasmerkė nurodymus neišeiti iš namų: „Prievartinis žmonių įkalinimas jų pačių namuose, pažeidžiant visas jų konstitucines teises ir laisves, nėra tai, dėl ko žmonės atvyko į Ameriką ar įkūrė šią šalį.“

„Tai yra pasityčiojimas“, – tęsė E. Muskas, teigdamas, kad karantinas padarys „daug žalos ne tik „Tesla“, bet ir visoms bendrovėms“.

Pasak jo, nors visuomenė susitvarkys su koronaviruso padariniais, bus daug mažų įmonių, kurios bankrutuos.

Šiuo metu daugelyje pasaulio šalių svarstoma atsargiai švelninti karantino apribojimus, siekiant išvengti koronaviruso protrūkio atsinaujinimo.

„Manau, kad žmonės dėl šito bus labai pikti“, – apie karantiną kalbėjo E. Muskas.

„Jiems turėtų būti leista likti namuose, neturėtų būti raginimo išeiti. Tačiau sakyti, kad jie negali išeiti iš namų, ir bus sulaikyti, jei išeis, tai yra fašistiška. Tai nėra demokratiška. Tai nėra laisvė. Grąžinkit žmonėms jų prakeiktą laisvę“, – piktinosi E. Muskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.