Vienas vairavimo mokyklas skandina nuomos kainos, kitos – plečiasi

Nors tris mėnesius trukęs karantinas baigėsi, Lietuvos vairavimo mokyklų problemos niekur nedingo. Nors vienoms jų valstybinė parama padėjo išlikti, tačiau kai kurioms ji situacijos neišgelbėjo. Kol vienos įmonės planuoja plėsti savo veiklą, kitoms teko nutraukti patalpų nuomos sutartis, rašo portalas lrt.lt.

Per karantiną vairavimo mokyklos turėjo sustabdyti veiklą, todėl patyrė nemažų finansinių sunkumų.<br> V.Balkūno nuotr.
Per karantiną vairavimo mokyklos turėjo sustabdyti veiklą, todėl patyrė nemažų finansinių sunkumų.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2020, 12:47 PM, atnaujinta Jul 4, 2020, 12:55 PM

Vairavimo mokyklos „Rigveda“ direktorius Rimvydas Krocas teigia, kad per karantiną buvo vykdomi nuotoliniai mokymai, tačiau pavyko sugeneruoti tik 5 proc. įprastos apyvartos. Įmonė pasinaudojo valstybės parama, todėl pavyko išlaikyti visas darbo vietas.

Šiuo metu „Rigveda“ yra geroje finansinėje padėtyje ir per artimiausią ketvirtį planuojame tik plėtrą, o ne uždarymą. Įmonė neturi finansinių įsipareigojimų bankams.

Tuo metu Vilniaus vairavimo mokyklos „Vairavimo ABC“ direktorius Arūnas Batulevičius teigia,kad prasidėjus karantinui nusprendė pasinaudoti valstybės siūloma finansine parama, tačiau išlaikyti iki tol buvusių patalpų nepavyko, nes šeimininkas kainos nenuleido, todėl teko iš jų išsikelti. Nuoma tapo nepakeliama.

„Dabar tęsiame savo veiklą mažesnėse patalpose, kurios nereikalauja tiek išlaidų“, – teigia A. Batulevičius.

Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos prezidentė Jurgita Kuliešienė sako, kad karantino laikotarpiu vairavimo mokyklos turėjo visiškai sustabdyti veiklą, todėl, kaip ir kiti ūkio subjektai, patyrė nemažų finansinių sunkumų.

„Kol kas niekas iš mūsų narių nėra pranešę apie sustabdytą ar nutrauktą veiklą. Pavienių darbuotojų atleidimų, be abejonės, būta“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.