Išrinktiesiems – savi eismo dėsniai

Už tai, jog kerti dvigubą ištisinę liniją, nebereikės mokėti 170–230 eurų baudos, nebegrės, kad vairuotojo pažymėjimas bus atimtas nuo 3 iki 6 mėnesių.

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 1:56 PM

Atrodytų, po tokio pribloškiančio baudų dėl Eismo taisyklių kūliavirsčio turėtų būti žvaigždutė, o teksto pabaigoje – paaiškinimas.

Bet aiškinti po Vilniuje nutikusios istorijos nieko nebereikia. Neseniai ties viena sankryža miesto centre automobilis „Volvo“ kirto dvigubą ištisinę liniją ir įžūliai užlindo prieš kitą mašiną, laukiančią ties šviesoforu. Šalia stovėjo ir policijos patrulių automobilis.

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui „Volvo“ veržliai startavo, jį, įsijungę švyturėlius, pasivijo policininkai, tačiau pamatę, kas vairuoja „Volvo“, nuvažiavo savais keliais.

Tokio akibrokšto liudininku tapęs vilnietis nutarė pasielgti pilietiškai ir paskelbti chuliganiškai važiavusio „Volvo“ nuotraukas.

Netrukus paaiškėjo, kad ši transporto priemonė priklauso eismo saugumu besirūpinančiai Vidaus reikalų ministerijai ir net vežioja ministrę R.Tamašunienę.

Bet tai dar ne viskas. Paaiškėjo dar vienas faktas, kuris paprastą pilietį priverstų riebiai nusikeikti. Nepavykus nuslėpti pažeidimo „Volvo“ vairuotojui skirta viso labo 15 eurų bauda.

Tokiu pat stebuklu prieš trejus metus galėjo pasidžiaugti ir parlamentaro P.Gražulio dukra M.Šalaševičienė, kurią policija pričiupo už tokį pat nusižengimą. Tiesa, iš pradžių ir nubaudė 170 eurų bauda, ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Bet teismas pastarąją nuobaudą sutrumpino iki vieno mėnesio – esą pažeidimas nesukėlė realaus pavojaus eismo saugumui, lenkdama ji greičio neviršijo.

Nesvarbu, kad kiti vairuotojai, būtent lenkdami kirtę ištisinę liniją, apie pasigailėjimą negali net svajoti.

Tad štai koks, pasirodo, yra išrinktųjų požymis. Ne nuopelnai, turtai, padėtis visuomenėje, o gebėjimas kirsti ištisinę liniją. O jei už dvigubą ištisinę gauni tik juokingą baudą – tu jau elite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.