Istorinio „Siauruko“ ateitis miglota – 2021 metų finansavimas neaiškus

Viešosios įstaigos „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius Mindaugas Jucevičius pareigų nepalieka, tačiau neatmeta galimybės įteikti prašymą palikti darbą, kuriam atidavė daugiau kaip dvejus metus.

Susisiekimo ministerija skyrė „siaurukui“ 112 tūkst. eurų.<br>www.jp.lt nuotr.
Susisiekimo ministerija skyrė „siaurukui“ 112 tūkst. eurų.<br>www.jp.lt nuotr.
M.Jucevičius<br>www.jp.lt nuotr.
M.Jucevičius<br>www.jp.lt nuotr.
Susisiekimo ministerija skyrė „siaurukui“ 112 tūkst. eurų.<br>www.jp.lt nuotr.
Susisiekimo ministerija skyrė „siaurukui“ 112 tūkst. eurų.<br>www.jp.lt nuotr.
M.Jucevičius<br>www.jp.lt nuotr.
M.Jucevičius<br>www.jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Raimonda Mikučionytė, www.jp.lt

Dec 22, 2020, 5:17 PM

Pareiškimo įteikęs nebuvo

Pasak „Siauruko“ vadovo, apie išėjimą iš darbo jis yra kalbėjęs, bet pareiškimo trauktis iš pareigų parašęs nebuvo.

„Pareiškimo nebuvau įteikęs ir dar iš darbo nesitraukiu. Tačiau pasilieku teisę bet kada parašyti prašymą išeiti iš darbo. Situacija „siauruke“ nėra gera, o ir finansavimas – problematiškas. Praėjusią savaitę įvyko nuotolinis pasitarimas su „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ dalininkais, bet jis problemos neišsprendė.

Strateginis planas nebuvo patvirtintas, o apie darbo užmokesčio padidinimą nesutarta. 2021 metų planą teks tobulinti ir jį vėl pateikti dalininkams“, – aiškino M.Jucevičius.

Ministerija pinigų davė

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius sakė, kad Susisiekimo ministerija skyrė „siaurukui“ 112 tūkst. eurų.

„Dar šios lėšos įmonės sąskaitos nepasiekė. Yra sudaryta sutartis su ministerija – laukiam pinigų. Iki metų pabaigos juos gausime. Skolas padengsime, bet, supraskite, kad kiekvieną kartą vis prašyti finansavimo nėra jau labai patogu.

„Siauruko“ ateitis – miglota, nes dar nepatvirtintas 2021 metų biudžetas ir nėra aišku, kokį finansavimą gaus istorinę ir kultūrinę vertę turintis vienintelis Lietuvoje išlikęs siaurasis geležinkelis“, – svarstė M.Jucevičius.

Darbuotojai prastovose

Kultūros ir turizmo įstaigos vadovas naujienų portalui JP sakė, kad prasidėjus antrajai pandemijos bangai dalis „siauruko“ darbuotojų buvo prastovose.

„Dabar jie jau grįžo į darbą. Visų į prastovas išleisti negalėjome, juk reikia geležinkelio bėgius remontuoti ir depe daug darbų. Metų pabaiga ir reikia suvesti rezultatus bei galvoti apie kitus metus. Nesvarbu, kad pandemija koreguoja visus planus, apie juos reikia galvoti, reikia planuoti.

Dar iki metų pabaigos esame suplanavę Kalėdines išvykas. Galbūt pavyks tas keliones surengti ir pakviesti panevėžiečius saugioms keliones. Kol kas minėtų kelionių neatšaukėme“, – teigė M.Jucevičius.

Pažaduku būti nenori

Pasiteiravus, kaip bandys išsilaikyti kitais metais ir, ar nesiruošia trauktis iš darbo iki 2020 metų pabaigos, M.Jucevičius paaiškino:

„Pažaduku nenoriu būti. Reikia sutvarkyti ir papildyti strateginį planą bei jį atiduoti. Jeigu gausime kitąmet finansavimą, planai bus kitokie, bet reikia palaukti ateinančių metų, o tada žiūrėsime, kaip bus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.