Moksleivių stotelės „apaugo pinigais“: suskaičiavus, kiek jos kainuos, nusprendė neįrengti

Opozicija paprašė skirti lėšų biudžete ir pastatyti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso – kad vaikus užstotų nuo vėjo ir lietaus. Pasvalio rajono valdininkai išėjo suskaičiuoti, kiek iš viso autobusų stotelių mieste yra. Suskaičiavo, nusprendė, kad siūlymas per brangus, ir nutarė kol kas neskirti nė grašio.

Opozicija paprašė skirti lėšų biudžete ir pastatyti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso.<br>V.Balkūno nuotr.
Opozicija paprašė skirti lėšų biudžete ir pastatyti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso.<br>V.Balkūno nuotr.
Opozicija paprašė skirti lėšų biudžete ir pastatyti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Opozicija paprašė skirti lėšų biudžete ir pastatyti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Rušėnienė, www.panskliautas.lt

Mar 21, 2021, 2:46 PM

Pasvalio rajono taryba pastarajame posėdyje patvirtino šių metų biudžetą. Savivaldybės Finansų skyriui vadovaujanti Dalė Petrėnienė pristatė, kad jame numatyta per 29,3 mln. eurų pajamų ir beveik 30 mln. eurų visų išlaidų.

Didžioji išlaidų dalis, beveik 19 mln. eurų, skirta darbo užmokesčiui. Daugiau kaip 1,5 mln. eurų numatyta turtui įsigyti.

Tvirtinant biudžetą ginčų beveik nekilo, bet 7 tarybos nariai balsuojant susilaikė. Vis dėlto 15-os pritarusiųjų pakako klausimui priimti.

Tik socialdarbietis Stasys Vainauskas priminė D.Petrėnienei, kad jis siūlė numatyti lėšų ir už jas įrengti stoteles moksleiviams laukti mokyklos autobuso.

„Ar buvo šis mano siūlymas svarstytas, ar net neieškota pinigų?“ – tiesiai šviesiai klausė politikas.

D.Petrėnienė pripažino, kad per komitetų posėdžius apie tai nebuvo kalbama. Ji aiškino, kad prieš bet kokį svarstymą turi būti pateikti skaičiavimai, šiuo atveju dar reikėjo numatyti, kur tokių stotelių labiausiai reikia.

Specialistė tvirtino, kad nebeliko laiko įtraukti šį klausimą.

„Administracijos direktorius išėjo skaičiuoti stotelių. Idėja graži, puiki, bet apaugo pinigais“, – aiškino ir meras konservatorius Gintautas Gegužinskas.

Jis pažadėjo, kad prie šio klausimo bus sugrįžta.

Bet darbietis Igoris Malinauskas nenusileido. Jis kalbėjo, kad buvo galima numatyti kokių 10 tūkst. eurų ar 15 tūkst. eurų. Kiek stotelių, užstosiančių nuo vėjo, lietaus ar sniego, išeitų už tokią sumą, tiek ir įrengti.

„Kodėl nebuvo numatyta minimali suma?“ – klausė jis.

„Todėl, kad nebuvo paskaičiuota“, – pakartojo D.Petrėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.