Bendrovė „Toks“ atnaujina reisus visomis kryptimis

Nuo balandžio 1 d. Tolimojo keleivinio transporto kompanija („Toks“) atnaujina savo tarpmiestinius reisus visomis kryptimis. Kol kas daugiausia išvykimų bus organizuojama vieną ar du kartus per dieną.

Nuo balandžio 1 d. Tolimojo keleivinio transporto kompanija („Toks“) atnaujina savo tarpmiestinius reisus.<br>Praešėjų spaudai nuotr.
Nuo balandžio 1 d. Tolimojo keleivinio transporto kompanija („Toks“) atnaujina savo tarpmiestinius reisus.<br>Praešėjų spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 9:06 AM, atnaujinta Apr 1, 2021, 9:07 AM

Bendrovės atstovų teigimu, į tarpmiestinius autobusus kol kas sugrįžo vos 50 proc. keleivių, todėl papildomi reisai bus atnaujinti tik šalyje pagerėjus pandeminei situacijai.

Nuo balandžio atnaujinami kasdieniai reisai iš Vilniaus į Skuodą, Joniškį, Lazdijus, Biržus ir Tauragę. Visi šie maršrutai turi daug tarpinių sustojimų mažesniuose miesteliuose.

Kovą bendrovė ėmė vykdyti reisus iš Vilniaus į Kybartus, Klaipėdą, Naująją Akmenę, Biržus, Mažeikius, Šakius, Rokiškį, Tauragę, Šilalę bei Palangą.

„Atnaujinti reisus pradėjome kovo pradžioje, kai atrodė, kad pandeminė situacija šalyje gerėja. Iš pradžių atnaujinome penktadalį reisų. Deja, staiga vėl pablogėjus pandeminei situacijai, į autobusus sugrįžo mažiau keleivių nei tikėjomės. Populiaresnės kryptys yra tos, kuriomis nevažiuoja traukiniai – tai Panevėžio, Biržų ir Rokiškio“, – sako „Toks“ generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

Anot jo, situaciją apsunkina ne tik judėjimo tarp savivaldybių ribojimai, bet ir tai, kad keleivius galima sodinti tik į kas antrą sėdynę – taip užpildoma vos pusė autobuso. Daugiausiai keleiviai autobusais važiuoja į darbą, juda darbo reikalais ar keliauja į gydymo įstaigas.

Nuo balandžio „Toks“ autobusai važiuos visomis kryptimis, bendrovė iš viso atnaujina 40 proc. visų savo reisų. Didesnio keleivių aktyvumo tikimasi vasarą, kai atšilus orams tautiečiai planuos keliones į pajūrį.

„Kiekvienam sezonui ruošiamės iš anksto, todėl netrukus pradėsime išankstinius bilietų pardavimus vasaros mėnesiams. Tradiciškai keleivių srautas į Palangą, Klaipėdą ir Nidą priklausys ne tik nuo pandeminės situacijos, bet ir nuo orų pajūryje“, – teigia „Toks“ vadovas.

Pagal keleivių vežimą reglamentuojančius teisės aktus visus maršrutus bendrovės privalo atnaujinti per mėnesį nuo karantino pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.