„Klaipėdiečio kortelė“ suteiks ir daugiau lengvatų

Nors „Klaipėdiečio kortelė“ uostamiestyje turėtų būti įsteigta tik kitais metais, jau prasidėjo pirmieji darbai ir diskusijos Klaipėdos miesto savivaldybėje. Kol kas dar sprendžiami techniniai klausimai, tačiau džiugu, kad klausimas pagaliau sprendžiamas.

„Klaipėdiečio kortelės“ įsteigimui yra sudarytos dvi darbo grupės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Klaipėdiečio kortelės“ įsteigimui yra sudarytos dvi darbo grupės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Klaipėdiečio kortelės“ įsteigimui yra sudarytos dvi darbo grupės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Klaipėdiečio kortelės“ įsteigimui yra sudarytos dvi darbo grupės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julija Banienė, www.ve.lt

May 18, 2021, 1:57 PM

Dar yra tik pati darbo pradžia. „Klaipėdiečio kortelės“ įsteigimui yra sudarytos dvi darbo grupės. Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, ketvirtadienį vykusiame pasitarime buvo susirinkę specialistai, su kuriais vyko diskusija dėl techninės ir technologinės šios kortelės dalies įgyvendinimo.

„Svarstyta, kokie galėtų būti techniniai spendiniai dėl kortelės galiojimo, tecninio įgyvendinimo, dalinimo gyventojams, kontrolės, platinimo ir t.t. Dėl tam tikrų dalykų jau sutarta, dėl kitų – dar reikės pasikonsultuoti“, – pasakojo administracijos direktorius.

Pagrindinis dalykas, dėl kurio buvo konkrečiai sutarta, kad jau reikia ruošti „Klaipėdiečio kortelės“ dizainą.

„Bandysime kreiptis į savo partnerius – Vilniaus dailės akademijos, Klaipėdos vizualinio dizaino katedrą, kad jie mums paruoštų kortelės dizaino sprendinius.

O dėl techninių dalykų, turėsime dar nemažai konsultacijų, prašėme ekspertų tam tikros pagalbos, taip pat kitų savivaldybių, kad pasidalintų savo patirtimi. Po geros savaitės vėl susitiksime diskusijai“, – apie pradėtus darbus kalbėjo G. Neniškis.

Kita darbo grupė, kuri rinksis artimiausiu metu, svarstys kokias dar papildomas lengvatas būtų galima suteikti klaipėdiečiams, kad būtų skatinamas kuo didesnis šios kortelės populiarumas.

„Žinoma, pirmiausia ši kortelė suteiktų lengvatas važinėjant viešuoju transportu, tačiau, galbūt, atsiras ir lengvatos lankant muziejus ar savivaldybės kontroliuojamus sporto klubus.

Tačiau šiame etape kol kas kalba eina būtent apie savivaldybės paslaugų paketą, kurias galėtų suteikti būtent savivaldybės kontroliuojamos įstaigos“, – komentavo direktorius.

Numatyta, kad „Klaipėdiečio kortelė“ turėtų būti įsteigta jau kitais metais. Per šiuos metus jau turi būti paruošta koncepcija bei pradėtos konkursinės procedūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.