„Volkswagen“ turės išmokėti kompensacijas klientams – pralaimėjo „dyzelgeito“ skandale

Venecijos teismas nurodė „Volkswagen“ išmokėti kompensacijas daugiau kaip 63 tūkst. Italijos klientų, nukentėjusiems vadinamajame dyzelgeito skandale, o susitarimo dydis sieks daugiau nei 200 mln. eurų, pranešė vartotojų asociacija.

Venecijos teismas nurodė „Volkswagen“ išmokėti kompensacijas daugiau kaip 63 tūkst. Italijos klientų.<br>www.unsplash.com nuotr.
Venecijos teismas nurodė „Volkswagen“ išmokėti kompensacijas daugiau kaip 63 tūkst. Italijos klientų.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-08 16:03

Trečiadienį paskelbtame pranešime nepriklausoma ir nepartinė politinė vartotojų organizacija „Altroconsumo“ teigė pasiekusi „istorinę“ pergalę byloje, iškeltoje pagal grupinį ieškinį prieš Vokietijos automobilių milžinę.

Teismas nusprendė, kad „po 3,3 tūkst. eurų (plius palūkanos) bus išmokėta kiekvienam iš daugiau nei 63 tūkst. vartotojų, prisijungusių prie mūsų grupinio ieškinio“, kurie buvo įsigiję atitinkamų modelių automobilius.

2015 metais paaiškėjo, kad „Volkswagen“ visame pasaulyje 11 mln. dyzelinių transporto priemonių sumontavo įtaisus, skirtus klastoti taršos duomenis bandymų stenduose metu.

Iki šiol skandalas Vokietijos automobilių milžinei jai atsiėjo daugiau kaip 32 mlrd. eurų baudų, teisinių išlaidų ir kompensacijų, o skandalas nuo to laiko apėmė ir kitas didžiausias Europos automobilių gamintojas.

„Dovydas nugalėjo Galijotą ir dar kartą parodė, kad vienybė iš tikrųjų yra jėga“, – pareiškė „Altroconsumo“ išorės santykių vadovas Federico Cavallo.

„Po amerikiečių, vokiečių ir ispanų vartotojų ir po penkerių metų laukimo pagaliau atėjo laikas ir italams sulaukti teisingumo“, – pridūrė jis.

„Volkswagen“ komentarų iš karto nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“