E. Muskas per dieną praturtėjo 36 mlrd. dolerių – pasaulis to dar nebuvo matęs

Elono Musko turtų vertė per dieną paaugo 36 milijardais dolerių – „Bloomberg“ milijardierių sąraše toks šuolis dar niekada nebuvo fiksuotas.

Elono Musko turtų vertė per dieną paaugo 36 milijardais dolerių.<br>www.pixabay.com nuotr.
Elono Musko turtų vertė per dieną paaugo 36 milijardais dolerių.<br>www.pixabay.com nuotr.
Elono Musko turtų vertė per dieną paaugo 36 milijardais dolerių.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Elono Musko turtų vertė per dieną paaugo 36 milijardais dolerių.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 4:48 PM

E.Muskas vos mėnesį yra turtingiausias pasaulio žmogus, o dabar jis yra ir sparčiausiai turtėjantis. Pirmadienį, kai jūs vis dar kovojote su pirmadienio mieguistumu, E.tapo 36 milijardais dolerių turtingesnis.

Kas nutiko? Na, pinigų E.Musko sąskaitose taip smarkiai nepadaugėjo. Tiesiog paaugo jo turimų akcijų vertė. Automobilių nuomos milžinė „Hertz“ užsakė 100 tūkstančių „Tesla“ elektormobilių – tai yra didžiausias užsakymas E.Musko kompanijos istorijoje. Tai – ne tik didžiulis pajamų šaltinis elektromobilių gamintojui, bet ir neblogas pripažinimas. Ir akcijų biržos tai įvertino.

Tiesą sakant, „Tesla“ vertė ir taip kilo po puikių ketvirčio rezultatų. Rezultatas – E.Muskas per dieną tapo 36 milijardais turtingesnis. Ironiška, kad tai – ne pinigai, o akcijų vertė, bet jei E.Muskas parduotų visas savo akcijas, jų vertė staigiai kristų ir tokių pinigų jis negautų. „Tesla Motors“ sėkmė yra siejama su E.Musku, todėl įdomu, kaip kompanijai sektųsi E.Muskui pasitraukus.

2019 metais E.Muskas teigė, kad turi labai nedaug grynųjų ir gyvena iš paskolų, kurias remia savo turimomis akcijomis. Jis pardavė nekilnojamą turtą Kalifornijoje ir persikėlė į nedidelį būstą prie „SpaceX“ būstinės Teksase.

„Twitter“ tinkle jis yra rašęs, kad jo turtai visiškai priklauso nuo jo kompanijų – jei žlugtų jos, žlugtų ir jis. Ir nors to žlugimo tikriausiai linki ne vienas „Tesla“ konkurentas, kompanijos padėtis rinkoje kol kas tik stiprėja.

E.Muskas „Forbes“ milijardierių sąraše jau artėja prie 300 milijardų dolerių ribos. Jo turtai vertinami 278,6 milijardais dolerių, antroje vietoje esančio Jeffo Bezoso – 197 milijardais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.