Prancūzija išdavė tarptautinį arešto orderį buvusiam „Nissan“ vadovui

Prancūzija išdavė tarptautinį arešto orderį buvusiam automobilių gamintojos „Nissan“ vadovui Carlosui Ghosnui, kuris pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas Japonijoje ir pabėgo į Libaną, pentadienį pranešė prokurorai.

Prancūzija išdavė tarptautinį arešto orderį buvusiam automobilių gamintojos „Nissan“ vadovui Carlosui Ghosnui.​<br>www.pixabay.com nuotr.
Prancūzija išdavė tarptautinį arešto orderį buvusiam automobilių gamintojos „Nissan“ vadovui Carlosui Ghosnui.​<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 10:20 AM

Arešto orderis išduotas dėl įtariamų 15 mln. eurų išmokų tarp aljanso „Renault-Nissan“, kuriam anksčiau vadovavo C. Ghosnas, ir Omano bendrovės „Suhail Bahwan Automobiles“ (SBA), sakoma Paryžiaus Nantero priemiesčio prokuratūros pranešime.

C. Ghosnas, tuometinis „Nissan“ ir aljanso „Renault–Nissan–Mitsubishi“ vadovas, buvo sulaikytas 2018 metų lapkritį Japonijoje dėl įtariamų finansinių nusižengimų drauge su jo padėjėju Gregu Kelly (Gregu Keliu). Abu jie kaltės nepripažino.

Laukdamas teismo 2019 metų gruodį C. Ghosnas surengė įžūlų pabėgimą – buvo išgabentas iš Japonijos muzikos įrangos transportavimo dėžėje privačiu lėktuvu.

Prancūzijos, Libano ir Brazilijos pilietybes turintis C. Ghosnas pabėgo į Beirutą, kuris nėra pasirašęs ekstradicijos susitarimo su Japonija.

Atvykęs į Libaną, milijonierius pareiškė buvęs priverstas pabėgti, nes nesitikėjo teisingo teismo Japonijoje, kur beveik 99 procentų teismą pasiekiančių bylų baigiasi kaltinamaisiais nuosprendžiais.

Jis taip pat sakė, kad „Nissan“ sudarė sandorį su prokurorais, kad jį suimtų, nes jis norėjo stiprinti šios japonų įmonės aljansą su „Renault“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.